maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/ Kroatie ligt eruit door late goal van Italie.

lees ook ...

COPA America2024/ USA bondscoach ontslagen

De Amerikaanse voetbalbond heeft de 50-jarige bondscoach Gregg Berhalter ontslagen naar aanleiding van de slechte resultaten tijdens de Copa America 2024. De oud- international wordt verantwoor...

De Italiaanse selectie heeft zich na een zenuwslopende wedstrijd tegen Kroatie zich alsnog weten te plaatsen voor de achtste finales van EK2024 in Duitsland door dertig seconden voor tijd de gelijkmaker tegen Kroatie te scoren.

Lange tijd leek het erop dat Kroatie op weg was naar de 8ste finales van het EK. maar dertig seconden voor tijd kwam de teleurstelling voor Luka Modric en de rest van Kroatie want Zaccagni zorgde voor de bevrijdende gelijkmaker waarop Italie zat te wachten.In de 1ste helft was het kroatie dat het meeste balbezit had zonder dat het echt gevaarlijk was voor het del van Italie. Italie daarentegen kreeg vroeg in de wedstrijd om op 1-0 te komen, Bastoni zag zijn schot gestopt worden door doelman Livakovic.

In de 2de helft kreeg Kroatie een penalty nadat er hands werd gemaakt in het strafschop gebied. Luka Modric zag zijn penalty gestopt worden door doelverdediger Donnarumma van Italie. Toch was het Luka Modric die 2 minuten later toch wel in  de 1-0 wist te scoren voor Kroatie. Met deze voorsprong zat Kroatie op rozen voor plaatsing naar de achtste finales. Maar met nog precies 30 seconden tegaan in de wedstrijd scoorde Italie alsnog de gelijkmaker en met het gelijkspel betekende het uitschakeling in EK 2024 voor kroatie.

In de andere wedstrijd won Spanje, dankzij een doelpunt van Barcelona aanvaller Ferran Torres met 1-0 van Albanie. Spanje had zich al geplaatst voor de 8ste finales en trad daarom aan met een B- elftal.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ Kroatie ligt eruit door late goal van Italie.