maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/Historische achtste finale voor Georgie

lees ook ...

Wimbledon2024/ Carlos Alcaraz de nieuwe graskoning.

De Spanjaard Carlos Alcaraz was in de herhaling van de finale van vorig jaar zondag wederom  te sterk voor Novak Djokovic. Alacaraz won de finale meer dan overtuigend van Djokovic met 6-2 6-2 7...

Georgie heeft zich woensdag na een knappe overwinning op Portugal weten te plaatsen voor de achtste finales van EK2024 in Duitsland.

De selectie van Georgie , die voor het eerst deelneemt aan een EK stond na 2 wedstrijden op de rand van uitschakeling, maar plaatst zich nu alsnog voor de volgende ronde.In de Veltins Arena van Gelsenkirchen schoot Georgie gelijk uit de startblokken tegen Portugal. Reeds na 2 minuten spelen in de wedstrijd was het 1-0 voor Georgie na een snelle counter via de benen van Mikautadze.Portugal was doordat ze de 2 voorgaande wedstrijden had gewonnen al zeker van plaatsing in de achtste finale.Portugal speelde daarom ook met een B- elftal waarin alleen Cristiano Ronaldo en doelman Diego Costa waren opgesteld.

De spits van de Saoedische AL- Nasser liet  zich in deze wedstrijd weer van zijn slechte kant zien. De aanvoerder van Portugal werd in het strafschopgebied aan zijn shirt getrokken maar tot grote verbazing van Ronaldo  kreeg hij geen penalty en op niet verstane wijze maakte hij zijn misnoegen bekend aan de arbiter, die hem terecht de gele kaart toonde.In de 2de helft bleef Portugal vechten voor een beter resultaat. Georgie kreeg een penalty toegewezen en het was wederom Mikautadze die scoorde en zo zijn land verzekerde van plaatsing in de 8ste finales.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/Historische achtste finale voor Georgie