donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/ Engeland schopt Nederland eruit.

lees ook ...

UFC 305/ Jairzinho ” Bigi Boy”gaat voor snelle u...

De Surinaamse trots en MMA- fighter Jairzinho " BIGI BOI" Rozenstruik neemt het op 17 augustus in Australie op tegen Tai Tuivasa en geeft aan tegaan voor een snelle Knock-out. In de UFC 305 zwa...

Het Nederlandselftal heeft zich woensdag niet weten te plaatsen voor de finale van EK2024 in Duitsland want er werd met 1-2 verloren van een taktisch goed spelend .

Invaller  Ollie Watkins  van Engeland heeft met  zijn  winnende goal in de laatste minuut van de wedstrijd heel Nederland in rouw gedompeld. Nederland speelde een heel goede 2de helft. Reeds na 7 minuten spelen in de begin fase van de wedstrijd was het Xavi Simons die met een prachtig afstand schot Nederland op een 1-0 voorsprong bracht. Helaas kon  Nederland niet lang genieten van deze voorsprong.Engeland kreeg een penalty na de overtreding van Dumfriies op Harry Kane. De aanvoerder van Engeland verzilverde de penalty en zo trok Engeland de stand gelijk. Dat was ook de ruststand.

 

Nederland hield even de adem in toen Phil Foden de 2-1 leek in te schuiven, ware het niet dat Dumfries de bal op de lijn weghaalde. Bij Nederland toch wel eem domper dat Depay in de kleedkamer bleef omdat hij last kreeg van zijn hamstring. Joey Veerman kwam in zijn plaats. In de 2de helft probeerde  Engeland opnieuw Nederland onder druk te zetten.Nederland scoorde maar het doelpunt van Saka werd afgekeurd omdat Walker in buitenspel positie stond. Toch zou Engeland een paar minuten voor einde van de wedstrijd op een 2-1 voorsprong komen. Watkins werd goed aangespeeld in het  strafschopgebied. hield De Vrij goed van zich af en schoot in de lange hoek raak 1-2.Hiermee ging de droom van Nederland om zich na 1988 weer te plaatsen voor een EK finale als een kaars uit.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ Engeland schopt Nederland eruit.