donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/ Duitsland en Portugal are out

lees ook ...

Paris2024/ Japanse turnster rookt stiekem sigaret en gaat ni...

Shoko Miyata werd op een trainingskamp in Monaco betrapt op het roken van een sigaret en het drinken van alcohol wat volgens de regels van het Japaans Olympisch comite absoluut niet mag. Het ge...

Zowel Duitsland als Portugal zijn vrijdag in EK2024 uitgeschakeld door nederlagen tegen Spanje en Frankrijk.

De Duitsers hadden het niet makkelijk tegen een goed  en sterk spelend Spanje. Voor Spanje begon de wedstrijd niet zo succesvol daar na reeds 8 minuten spelen middenvelder Pedri vervangen moest worden vanwege een opgelopen blessure. Ondanks de kansen die beide ploegen kregen in de 1ste helft werd er niet gescoord.

Kort na rust kreeg aanvaller Alvaro Morata een geweldige kans om zijn land op een 1-0 voorsprong te brengen, maar van dichtbij schoot hij over het doel. Even later was het alsnog raak voor Spanje, toen Dani Olmo, die was komen invallen voor de geblesseerde Pedri, een pass van Lamine Yamal met een bekeken schuiver omzette tot een doelpunt.Nadat dit doelpunt van Spanje voerden de Duitsers het tempo op, de kansen kwamen er, maar 2 minuten voor einde kwam de verlossende gelijkmaker voor de Duitsers toen Wirtz een kopbal van Joshua Kimmich tot een doelpunt verwerkte.

Zo werd het alsnog een verlenging in Zuid- Duitsland. In de 1ste 15 minuten kregen beide landen de gelegenheid tot scoren te komen. Spanje kwam goed weg , doordat scheidsrechter Anthony Taylor de Duitsers geen stafschop toekende na een controversiele handsbal van Marc Cucurella en liet gewoon door spelen. De Spaanse doelman Unai Simon stopte diep in de vrlenging een geweldige kopbal van Fullkrug.Maar met nog 2 minuten tegaan in de 2de verlenging wist Spanje alsnog de winnende treffer te scoren toen de middenvelder van Real Sociedad Mikel Merino de bal achter doelman Nuerer plaatste.Met de 2-1 overwinning plaatste Spanje zich voor de halve finale, waar het tegen Frankrijk zal uitkomen.

In de andere ontmoeting wist Frankrijk zich te plaatsen voor de halve finale wel ging dat via het nemen van de strafschoppen serie. In de volle 90 minuten werd er niet gescoord. Ook  in de 2x 15 minuten verlenging kwamen de ploegen niet tot scoren. De strafschoppen serie moest uiteindelijk toch een winnaar tevoorschijn brengen. Integenstelling tot het WK2022 in Qatar waar Frankrijk na de strafschoppenserie van Argentinie verloor, bleken de Fransen het beter te doen in Duitsland EK2024 en schakelden daardoorPortugal uit.  Voor Cristiano Ronaldo en Pepe was het hun laatste Ek gezien hun leeftijd. Geen prettig afscheid voor beide topvoeballers

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ Duitsland en Portugal are out