donderdag 25 juli 2024
28 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/ Doelman Diogo Costa nationale held van Portugal

lees ook ...

LA Liga/ James Rodriquez terug in de Spaanse competitie

De Colombiaanse international James Rodriquez heeft besloten terug te keren naar de Spaanse competitie LA Liga en zal het komend seizoen uitkomen voor de ploeg van Celta de Vigo. James Rodrique...

Portugal met Cristiano Ronaldo in de basis had het maandag heel moeilijk tegen Slovenie en had de strafschoppenserie nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinale met als held doelman Diego Costa die drie penalties stopte.

Portugal wist door de gemiste strafschop van Cristiano Ronaldo in 120 minuten niet te scoren tegen Slovenie.In de strafschoppenserie was doelman Diego Costa de grote held, hij stopte 3 penalties.Portugal had verrassend de laatste groepswedstrijd tegen Georgie verloren,maar dan met een B-elftal, waarbij alleen Cristiano Ronaldo en doelman Diego Costa in de basis waren opgesteld.Tegen Slovenie was de ploeg van Roberto Martinez weer op volle oorlogssterkte, desondanks kon de ploeg vooral in de 1ste helft de supporters niet overtuigen.

Cristiano Ronaldo probeerde uit de toe gekregen vrije trappen de doelman van Atletico Madrid Jan Oblak op de verkeerde been te brengen, maar helaas lukte dat ook niet.Beide ploegen kwamen in de 90 minuten niet tot scoren. In de 1ste verlenging kreeg Cristiano Ronaldo de gelegenheid Portugal te loodsen naar de kwartfinale, maar zijn toegekende penalty werd gestopt door Jan Oblak van Slovenie. Slovenie kreeg ook in de verlenging een goede kans om te scoren, maar wist die niet te benutten.

En dan de strafschoppenserie, wat meer lijkt op een loterij, bracht uieindelijk de winnaar. In deze serie was doelman Diego Costa de absolute held, want hij stopte 3 van de genomen strafschoppen van Slovenie, aangezien Portugal alle 3 erin schoot, gaan zij naar de kwartfinale waar ze tegen Frankrijk zullen uitkomen. Cristiano Ronaldo wist wel in de strafschoppenserie zijn strafschop te verzilveren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ Doelman Diogo Costa nationale held van Portugal