woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/ Bondscoach Julian Nagelsmann langer bij Duitse selectie

lees ook ...

Paris2024/ Japanse turnster rookt stiekem sigaret en gaat ni...

Shoko Miyata werd op een trainingskamp in Monaco betrapt op het roken van een sigaret en het drinken van alcohol wat volgens de regels van het Japaans Olympisch comite absoluut niet mag. Het ge...

De 36-jarige bondscoach van Duitsland zal volgens een clausule in zijn contract nog twee jaren aanblijven als coach van de Duitse selectie.

Nu Duitsland zich tijdens het EK2024 in eigen land heeft weten te plaatsen voor de volgende ronde gaat de overeenstemming die toen bereikt was met Nagelsmann in werking waarbij gesteld was dat indien Duitsland zich zou plaatsen voor de volgende  van EK2024 zijn contract met 2 jaren zou worden  verlengd. In april dit  jaar meldde de Duitsekrant Bild reeds dat het contract van Nagelsmann was verlengd tot medio 2026. Na het overleven  van de Groepsfase van het Ek in eigen land is het inmiddels zeker dat de 36-jarige oefenmeester langer aanblijft bij Die Mannschaft.

Onlangs werd hij nog in verband gebracht met een terugkeer naar Bayern Munchen, waar hij in 2023 nog ontslagen werd. Het kwam er uiteindelijk echter niet van, daar Vincent Kompany in Munchen werd aangesteld als volger van Thomas Tuchel. Na zijn vertrek bij Bayern Munchen ging Nagelsmann aan de slag als Bondscoach van Duitsland met als doel om in eigen  land Europees kampioen te worden.De 1ste 2 wedstrijden verliepen veelbelovend, met zeges op Schotland en Hongarije. In 1996 werd Duitsland voor het laatst Euopees kampioen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ Bondscoach Julian Nagelsmann langer bij Duitse selectie