dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

EK2024/ Belgie schud valse start van zich af

lees ook ...

LA Liga/ FC Barcelona zet stap in goede richting voor trans...

De zaakwaarnemer van Nico Williams heeft woensdag gesprekken gevoerd met  de Technisch Direkteur van FC Barcelona Deco over een mogelijk transfer van Williams naar de Spaanse club. Clubpresiden...

De Rode Duivels kenden een valse start op het Europeeskampioenschap  in Duitsland door het verlies tegen Slowakije.

Door een snelle goal zaterdag tegen Roemenie werd er een goede basis gelegd voor de latere overwinning in de wedstrijd.Belgie startte net als tegen Slowakije de wedstrijd nerveus, maar beloonde zichzelf wel met een snel doelpunt van middenvelder Youri Tielemans door een assist van Romelu Lukaku. Roemenie reageerde ook snel terug na het doelpunt van Belgie, maar gelukkig voor de Belgen werd het geen doelpunt.Het bleet na 45 minuten spelen in de 1ste helft op een 1-0 voorsprong voor de Belgen.

In de 2de  helft probeerde Roemenie de boeg over te gooien en kreeg genoeg kansen op de gelijkmaker in te tikken, maar die kwam helaas niet. Evenals in de wedstrijd tegen Slowakije, waar er 2 doelpunten van Lukaku werden afgekeurd, ook dit keer tegen Roemenie zag Lukaku zijn vreugde worden afgebroken doordat ook nu weer zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De teleurstelling op het gezicht van Lukaku was duidelijk te lezen en toch zou Belgie via hun aanvoerder Keven de Bruyne op 2-0 komen en zo de wedstrijd winnend af sluiten.

In de andere ontmoeting van de dag kwam Cristiano Ronaldo niet tot scoren, maar Portugal won wel overtuigend met 3-0 van Turkije en werd daardoor groepswinnaar en is verzekert van plaatsing voor de volgende ronde. Georgia en Tsjechie  hielden het na 90 minuten spelen op een 1-1 gelijkspe.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK2024/ Belgie schud valse start van zich af