maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

EK 2024/ Oostenrijk legt tekortkomingen Nederland bloot

lees ook ...

Wimbledon2024/ Carlos Alcaraz de nieuwe graskoning.

De Spanjaard Carlos Alcaraz was in de herhaling van de finale van vorig jaar zondag wederom  te sterk voor Novak Djokovic. Alacaraz won de finale meer dan overtuigend van Djokovic met 6-2 6-2 7...

Het Nederlandselftal is dinsdag flink geschrokken na de verloren wedstrijd tegen Oostenrijk waarbij Nederland vooral in de eerste helft compleet ondersteboven  werd gelopen door Oostenrijk.

Nederland scoorde wel als eerst maar dan in eigen doel dankzij de blunder van Malen werd het 1-0 voor Oostenrijk. Nederland en bondscoach RonaldKoeman waren voor de wedstrijd.Een Oostenrijk dat fel begint en met tactische foefjes de tegenstander verrast.Oostenrijk was het Nederlandselftal op alle fronten in de 1ste helft de baas, dankzij doelman  Bart Verbruggen bleef de schade tot 0-1 beperkt.

Nederland pakte de zaken anders aan in de 2de helft . Het was Cody Gakpo die de staan op 1-1 bracht. Ondanks Nederland meer in balbezit was in de 2de helft was het toch Oostenrijk die weer verraste en op een 2-1 voorsprong kwam. Memphis Depay, op wie er zoveel kritiek is geleverd in de voorgaande wedstrijd pakte dit keer wel zijn doelpunt en gaf Nederland weer wat hoop. Maar weer kwam Oostenrijk goed via de flanken goed weg en het 3de doelpunt werd een feit. Nederland verliest met 2-3 en eindigd op de 3de plaats in de Poule met 4 punten, maar weet zich toch te plaatsen voor de 8ste finales als beste nummer 3.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEK 2024/ Oostenrijk legt tekortkomingen Nederland bloot