zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Eindelijk een Grand Slam voor de Amerikaanse Coco Gauff

lees ook ...

NBA Play-offs Boston Celtics neemt voorsprong in finale Eas...

Jaylen Brown heeft donderdagavond in Game two of the best of seven serie in de finale van de Eastern Conference met zijn veertig punten ervoor gezorgd dat de Boston Celtics met 126- 110 wonnen van de ...

De 19-jarige Amerikaanse Coco Gauff won zaterdagavond haar eerste Grand Slam door in de Finale van het US Open te winnen van Aryna Sabalenka met 3-6 6-3 6-2.

Coco Gauff won al toernooien op alle mogelijke niveaus. En nu is de 19-jarige ook Grand Slam – kampioene. Gauff bereikte de allerhoogste eer in het tennis door Aryna Sabalenka te verslaan in de finale van de US Open. Er was wel een inhaalrace voor nodig omdat ze de 1ste met 2-6 verloor. Maar ze herstelde zich heel goed door de 2de set met 6-3 en in de 3de set nam ze zelfs een 4-1 voorsprong en Sabalenka maakt er nog 2-4 van, maar daarna werd het 5-2 en toen het mooie moment  waarbij het 6-2 werd, toen realiseerde Gauff zich dat ze had gewonnen en zich de nieuwe US Open kampioene mag noemen.

Ondanks ze de finale verloor wordt Sabalenka vanaf komende maandag de nieuwe nummer 1 op de WTA ranglijst. Coco Gauff had nog een boodschap voor de mensen die haar onderweg naar de finale hebben zitten uitlachen, anderen zeiden haar om te stoppen, alleen kleine toernooien ga je winnen. maaqr nu sta ik niet alleen in de finale maar ik het ook gewonnen, bedankt voor jullie aansporing. Gauff kreeg van de organisatie een gesloten enveloppe met een cheque van 3 miljoen US dollar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEindelijk een Grand Slam voor de Amerikaanse Coco Gauff