maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Einde voetbalcarriere Paul Pogba

lees ook ...

FI Max Verstappen naar eenzame zege in China

Een staande start en twe herstarts was het spannend of Max Verstappen concurrentie zou krijgen tijdens de Grand Prix van China maar de Nederlander bleek zelf echter foutloos en reed daarna de tegensta...

De 34-jarige middenvelder van de Italiaanse club Juventus Paul Pogba heeft een straf van vier jaar gekregen vanwege het schenken van de dopingregels.

Pogba is geschorst voor 4 jaar nadat hij positief werd getest op het gebruik van testosteron, een verboden spierversterkend middel De schorsing van 4 jaar is wel een harde klap voor de Franse voetballer en dan nog na 4 jaar  op 34 -jarige leeftijd opnieuw een voetbalcarriere opbouwen , lijkt niet eenvoudig te zijn, 4 jaren geen topvoetbal spelen.Pogba werd na de wedstrijd tussen Juventus en Udinese getest met als resultaat positief. De wedstrijd tussen Juventus en Udinese werd op 20 augustus vorig jaar afgewerkt. De ous-speler van Manchester United vroeg om een 2de opinion,maar de uitslag bleek opnieuw positief.

Het antidopingparket wilde Pogba voor een langdurige periode schorsen en dat gebeurd nu ook. Juventus wil het contract van Pogba onmiddelijk vernietigen. Pogba zaijn contract loopt tot 2026.Volgend maand wordt Paul Pogba 31 en dat geeft aan dat hij op zijn 35 ste weer actief mag voetballen in de Europese competitie. In 2018 werd hij Wereldkampioen met Frankrijk en met Juventus werd hij 4 seizoenen op rij kampioen van Italie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportEinde voetbalcarriere Paul Pogba