zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
5
(1)

“Eén prik is geen prik” bij de Surinaamse Voetbal Bond

lees ook ...

Morata knikkert Spanje naar Final Four Nation League

Alvaro Morata  scoort in de 88ste  minuut de goal die Spanje een plek geeft in de UEFA Nation League  Final Four Portugal had maandagmiddag aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor de ...

Alle actoren vinden dat de voetbalsport weer beoefend moet worden. Ook de overheid staat daarachter en heeft toestemming verleend om met in achtneming van de covid-protocollen weer te voetballen. Alle spelers, die meedoen aan de competitie, moeten volledig gevaccineerd zijn. Nu voert de SVB one-on-one gesprekken met de eerste Divisieclubs om te toetsen in hoeverre de regels al worden nageleefd. Het standpunt van de SVB is, “Eén prik is geen prik”.

Alle wedstrijden van het nieuw seizoen worden gespeeld in het het Dr. Ir. F. Essedstadion. De SVB ziet graag dat alle trainingen van de clubs op hun eigen locatie plaatsvinden, zodat zij rekening kunnen houden met de regels. Clubs, die een door de SVB goedgekeurde locatie hebben, mogen daarvan gebruikmaken bij het afwerken van hun trainingen. De SVB is bezig met het inspecteren van de locaties. Er gaan dus veel kosten gepaard met het spelen onder de covidnormen.

Spelers worden op het hart gedrukt zich te laten vaccineren. Sommige clubs zijn volledig gevaccineerd, terwijl anderen dat voor meer dan de helft  nog niet hebben gedaan. Hieronder vallen zelfs topclubs. De SVB heeft zich voorgenomen om deze clubs tegemoet te komen, door in samenspraak met de gezondheidsautoriteiten deze groep te laten vaccineren.

Zodra er voldoende gevaccineerden zijn kan de SVB overgaan tot een aangepaste warming-up toernooi. Teams met minder dan tien spelers mogen toch meedoen op de minivelden. De SVB vindt het belangrijk, dat er weer gevoetbald wordt. Aanvang van de profcompetitie staat hoog op agenda.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport“Eén prik is geen prik" bij de Surinaamse Voetbal Bond