woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

” Een ijzersterk bid voor het WK vrouwen in 2027″

lees ook ...

NATIO Suriname speelt oefen interlandwedstrijden in Nederlan...

De Nationale  senioren voetbalselectie van Suriname speelt in de maand maart twee oefen interland wedstrijden in Nederland. NATIO Suriname zit vanaf bondscoach Aron Winter zijn contract niet werd v...

Nederland, Duitsland en Belgie hebben vrijdag bij de FIFA het bidbook ingelverd voor de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2027.

De 3 landen denken een goede kans te maken tegenover de concurrentie van Brazilie en het gezamelijke bid van de USA en Mexico. ” Wij hebben  een ijzersterk bid, zegt de secretaris- general van de KNVB Gijs de Jong.De Jong vindt dat het een positief en goed is dat Nederland en Duitsland door zijn naar de finaleronde van de Nation League en dat zorgt natuurlijk voor aanzien in de voetbalwereld.

Wat de andere kandidaten betreft denkt de KNVB dat het alleen serieuze concurrentie krijgt van Brazilie. De KNVB verwacht dat de USA en Mexico zich zullen terug trekken omdat zij ook al samen met Canada in 2026 het WK voor mannen organiseren en in 2028 zijn de Olympische spelen in Los Angeles. In 2025 wordt ook nog het WK voor clubs in de USA gehouden.Het WK in 2027 wordt toegewezen tijdens het congres van de Wereldvoetbalbond in Bangkok op 17 mei 2024.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport'' Een ijzersterk bid voor het WK vrouwen in 2027"