Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Drama voor Neymar vlak voor Copa America

Geplaatst

op

door

Alweer zeer slecht nieuws over Neymar. De Braziliaanse aanvaller ging tijdens de oefenwedstrijd tegen Qatar (2-0) vol door zijn enkel. Hij mist de Copa America.

De ligamenten in de enkel van Neymar zijn geraakt, waardoor hij lange tijd aan de kant staat. Voor de Brazilliaan is het al de zoveelste blessure in de afgelopen jaren.

Daarnaast stond hij al in het oog van de storm omdat hij beschuldigd wordt van verkrachting. Die aantijgingen ontkende hij in een video van zeven minuten.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Bono

hij heeft veel problemen. nu beschuldig een vrendin hem van verkrachting en lekt een video uit waar ze vechten..Advertentie

Buitenland

Frankrijk verslaat Nigeria, met hoofdrol voor VAR

Geplaatst

op

door

Frankrijk wint moeizaam Van Nigeria met 1-0, dankzij een besluit van de VAR. Hierdoor is Frankrijk groepswinnaar in de poule met 3 gewonnen wedstrijden en maakt de stap richting achtste finales.

Het doelpunt viel 10 minuten voor tijd, door dat een Nigeriaanse speelster Ngozi Ebere in de 16 meter een overtreding beging op Vivi Asseyi van Franse kant. Er werd door de VAR een penalty toegekend aan Frankrijk. De 1e penalty werd door Wendy Renard op de paal geschoten.

Het was wederom de VAR die ingreep met het besluit dat de penalty opnieuw genomen moest worden. Reden was dat de keepster Chiamaka Nnadozie van Nigeria, haar voet niet op de lijn had staan tijdens de penalty. De 2e penalty werd wel benut door Wendy Renard, de bal ging rechts hoog in het doel.

Nigeria zit door het resultaat in de wachtkamer of het na de groepsfase nog bij de vier beste nummers drie hoort.

Frankrijk Speelt zondag tegen de nummer 3 uit groep C,D of E.

Noorwegen won met 2-1 van Zuid-Korea en gaat als 2e ook door naar de achtste finales, en speelt zaterdag tegen de nummer 2 van groep C.

Lees verder

Nederland

Oranje naar achtste finales door winst op Kameroen

Geplaatst

op

door

De Oranje Leeuwinnen hebben zaterdag met 3-1 gewonnen van Kameroen. Door deze tweede overwinning in de groepsfase van het WK voetbal, zijn de voetbalsters al verzekerd van de achtste finales.

Nederland wist eind 1e helft te scoren door goed combinatievoetbal. Het was Vivianne Miedema die de 1-0 scoorde uit een voortzet van Shanice van de Sanden.

Direct daarna ging Nederland in de fout, het was Sari van Veenendaal die zich bij een dieptebal verkeek op een stuitbal, speelster van Kameroen Onguéné kopte de bal langs de Nederlandse keepster en het werd 1-1.

Tweede helft was het Dominique Bloodworth die de bal in het doel van Kameroen wist te schieten, 2-1.

Vervolgens was het Miedema die met haar tweede doelpunt definitief de overwinning voor Oranje binnen haalde. Hierdoor is zij tevens de topscorer aller tijden van Oranje, met zestig goals in 77 interlands.


Lees verder

Meest gelezen

X