zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Dopingautoriteit WADA onder vuur over positieve test Chinese zwemmers

lees ook ...

NBA Play-offs Nuggets en Pacers trekken serie gelijk

In het Oosten kwam Indiana Pacers terug van een 0-2 achterstand tegen Ne York Knicks en in het Westen deed de huidige kampioen Denver Nuggets hetzelfde. De als 2de geplaatste Nuggets waren met 115-...

Een dopingschandaal houdt de gehele zwemwereld bezig daar een aantal Chinese zwemmers positief zijn getest maar niet geschorst door WADA.

Vlak voor de spelen van Tokio  testten 23 Chinese zwemmers positief op doping. Toch werd niemand geschorst. 13 van hen deden zelfs mee aan de Spelen. Heeft werelddopingautoriteit WADA  bewust een oogje toegeknepen of is het waarschijnlijk dat de Chinese zwemmers per ongeluk prestatiebevorderende middelen binnen kregen?.Het zou volgens de Duitse televisiezender ARD gaan over onder meer Yufei Zhang ( olympisch kampioen 200m vlinderslag) en 4x100m vrije slagestafette). Shun Wang ( olympisch kampioen 200 m wisselslag en Qin Haiyang, die op het WK in 2023 als 1ste man in de geschiedenis alle 3 schoolslagafstanden won.

Volgens de Chinese versie van het verhaal aten de zwemmers besmet voedsel in een hotel in de stad Shijazhuang. In de keuken van het hotel zou volgens Chinees onderzoek Trimetazidine gelegen moeten hebben. Twee maanden na het gewraakte etentje vonden de Chinese onderzoekers sporen van het medicijn in de afzuigkap. De sporters zouden zo onbewust een kleine hoeveelheid verboden middelen hebben binnengekregen.Het laatste woord hierover is nog niet gezegd, het wachten is op een officiele verklaring van WADA over deze zeer onsmadelijke kwestie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportDopingautoriteit WADA onder vuur over positieve test Chinese zwemmers