Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Donyell Malen levert uitzonderlijke prestatie door 5x te scoren

Geplaatst

op

door

Donyell Malen heeft gisterenavond een bijzondere prestatie geleverd om vijfmaal te scoren in een en dezelfde Eredivisiewedstrijd. Malen is hiermee de eerste PSV’er in 55 jaar die dit presteert.

Eerder waren het de PSV’ers Coen Dillen in 1959 en Bart Theunissen in 1984. Malen is de eerste speler in de eredivisie sinds Bas Dost die vijf keer scoort in één duel. Dost deed dat op 10 december 2011 voor sc Heerenveen in een uitduel met Excelsior.

Wedstrijdbal
Mede door deze uitzonderlijke prestatie mag Malen de wedstrijdbal houden. Als je als voetballer minimaal drie keer scoort, mag je traditiegetrouw de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Malen had nog geen idee na afloop wat hij met de wedstrijdbal ging doen. “Mijn moeder heeft op mijn oude slaapkamer eigenlijk al mijn prijzen staan, dus wellicht past hij daar wel goed bij.” 

Malen scoorde zijn eerste doelpunt na ruim 15 minuten. Vervolgens de 2-0 aan het eind van de eerste helft. Begin tweede helft scoorde hij zijn 3e doelpunt, 3-0. Malen mocht 2 penalty’s nemen die hij ook wist te benutten de 4-0 en 5-0.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Sport

Natio Suriname voor het eerst geplaatst voor Gold Cup

Geplaatst

op

door

Het Surinaamse voetbalelftal heeft zich voor het eerst sinds 1985 geplaatst voor de Gold Cup. Het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en de Cariben vindt plaats in 2021. Suriname verzekerde zich van een startbewijs door met 2-1 te winnen in en van Nicaragua in een beslissend kwalificatieduel.

De doelpunten van Suriname kwamen op naam van Ivenzo Comvalius en Nigel Hasselbaink, oud-speler van onder meer Excelsior en Go Ahead Eagles.

Voor Hasselbaink was het zijn eerste doelpunt nadat hij afgelopen week zijn debuut als international had gemaakt. Zijn meespelen is het gevolg van een belangrijk besluit van de Surinaamse voetbalbond SVB, die na lange bestudering van wetgeving tot de conclusie is gekomen dat Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst voor het Surinaamse elftal kunnen uitkomen zonder dat ze hun Nederlandse nationaliteit hoeven op te geven. De SVB kan nu meer spelers met eredivisie-ervaring interesseren om voor Suriname uit te komen.

Lees verder

Buitenland

Lukaku geeft 5000 kaarten weg aan goede doelen

Geplaatst

op

door

Romulu Lukaku heeft in de wedstrijd tegen Rusland zijn vijftigste doelpunt gescoord voor België. De spits heeft om het te vieren, 5000 kaarten gedoneerd aan twee goede doelen.

Dit vermeld het Italiaanse Sky Sports. Lukaku schenkt de kaarten voor het duel tussen België en Cyprus aan ‘Kom Op Tegen Kanker’ en ‘Diabetes Liga’.

Lees verder

Meest gelezen

X