zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Donegi Abena wint Glory Grand Prix in Ahoy overtuigend

lees ook ...

EK2024/ Nederland op weg naar achtste finales EK

Het Nederlands heeft met het 1-1 gelijkspel vrijdag tegen Frankrijken de overwinning tegen Polen een goede stap gezet richting de achtste finales. Het Nederlandselftal heeft uit de 2 gespeelde ...

De 26-jarige Surinaame kickboxer Donegi Abena won zaterdag overtuigend de Glory Grand Prix in Ahoy door in de finale van het achtmans – toernooi Bahram Rajabzaleh reeds in de eerste knock- out te slaan.

Abena toonde zijn onverslaanbaarheid in Rotterdam- Nederland. Hij versloeg eerst Stefan Latescu in de kwartfinale, brak het linkerbeen van Glory- kampioen Tarik Khabez in de halve finale en deelde daarna een knock- out uit aan Bahram Rajabzaleh in de finale. Hoewel Bahram indrukwekkend was in zijn eerder gevechten, had hij geen antwoord op het machtsvertoon van Abena .De scheidsrechter maakte al na 17 sec in de 1ste ronde een einde aan de finale.Bahram toonde zich na de verloren partij een slechte verliezer, door aan te geven dat hij in feite met een geblesseerde knie gevochten had, die hij moest laten opereren, maar de operatie had uitgesteld, terwijl hij voor de finale partij tegen Abena een grote mond had opgezet door tegen het publiek te zeggen zit en relax en kijk wat er gaat gebeuren.

Abena zegt nu met vakantie te willen gaan. Hij kreeg voor het winnen van het toernooi een bedrag van 100.000 us dollar.Abena prees zijn coach voor het harde werk dat hij verricht en bedankte hem voor zijn morele ondersteuning. Abena gaf na de prijsuitreiking de  goudenden glimmende beker aan zijn coach, het geld hield hij voor zichzelf.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportDonegi Abena wint Glory Grand Prix in Ahoy overtuigend