vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Djokovic wint in zinderende finale van Alcaraz

lees ook ...

Feyenoord maakt het karweitje tegen Ajax af

De resterende 35 minuten van de klassieker tussen Ajax en Feyenoord werd woensdag afgewerkt en Feyenoord kwam nog een keer tot scoren dus werd de uiteindelijke eindstand 4-0 voor Feyenoord. Al na 3...

Het is Novak Djokovic in een zinderende finale van het Cincinnatie Open gelukt om van de Spanjaard Carlos Alcaraz te winnen met 5-7 7-6 7-6.

Ze spelen zelden tot nooit tegen elkaar.  Ze stonden in de finale van Wimbledon  voor het laatst tegenover elkaar en toen won Alcaraz.Maar in de finale van het Cincinnatie Open trok Djokovic aan het langste eind met de setstanden 5-7  7-6 7-6 en ok over deze finale zal er nog lang over gesproken worden. In deze finale worstelde vooral Djokovic met de hitte en leek de partij weer op een verlies voor hem te zullen worden.Alcaraz kon aan het einde van de 3de set door kramp in zijn hand amper nog een racket in zijn hand vasthouden.

Net als  tijdens de 5 geniale sets op Wimbledon dreven Djokovic en Alcaraz elkaar ook in Cincinnatie tot het uiterste. Maar dit keer sloeg de balans door in het voordeel van Djokovic. Dat het een fantastische finale was mag gezegd worden. Het feit dat Djokovic toch de winnaar werd, zegt iets over zijn grootheid. Het was overigens de 95ste titel in de carriere van Djokovic en voor de 39ste keer won hij een Msters 1000-toernooi. Het was voor Djokovic de 1ste keer in 2 jaar tijd dat hij nog eens op Amerikaanse bodem tenniste. Eerder was hij niet welkom vanwege het niet laten zetten van een coronaprik. De onderlinge duels tussen Djokovic en Alcaraz is 2-2. De Spanjaard blijft wel de nummer een op de wereldrnaglijst.

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportDjokovic wint in zinderende finale van Alcaraz