donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Denver Nuggets voor het eerst NBA kampioen

lees ook ...

Euro2024/ Alsnog een plek voor Ian Maatsen op het EK in Duit...

Bondscoach Ronald Koeman van Nederland heeft alsnog besloten om Borussia Dortmund speler Ian Maatsen mee te nemen naar het EK in Duitsland. Ian Maatsen die nu zijn vakantie moet onderbreken, we...

De Denver Nuggets  die al 47 jaar uitkomen in de NBA  hebben  maandagavond hun eerste NBA  kampioenschap  weten te behalen  door in Game 5 van de best of seven serie in de  finale te winnen van Miami Heat  met 94-89.

Het kampioenschap in de NBA  is de eerste in de club geschiedenis van de  Denver Nuggets. Het team uit Colorado  won het 5de duel in de best of seven serie finale van de  NBA  van Miami Heat. In de 1ste vier wedstrijden  had Denver Nuggets  een voorsprong kunnen opbouwen van 3-1 en hadden  slechts 1 overwinning nodig om gekroond te worden tot kampioen van NBA  competitie  2022-2023.

 

In de 1ste en 2de quarter   bouwde Miami Heat  een voorsprong van  10 punten op maar in de 3de en 4de quarter was het wederom sterspeler Nikola Jokic die met zijn three ppointers  en vrije worpen  de Denver Nuggets  hielp  aan hun 1ste kampioenschap in de  NBA  want Nuggets won uiteindelijk met  94-89 door de  belangrijke 28 punten en 16 rebounds van Jokic, die uiteindelijk werd  uitgeroepen tot MVP van de  NBA play-offs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportDenver Nuggets voor het eerst NBA kampioen