maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

De vrouwenselectie van FC Utrecht vanaf 2023/2024 terug in Eredivisie

lees ook ...

Mbappe scoort voor het eerst vijf doelpunten voor PSG in een...

De 22- jarige Kylian Mbappe  scoorde maandagmiddag voor het eerst vijf doelpunten voor PSG en wel in de bekerwedstrijd tegen Pays de Cassel en werd daarmee ook de eerste speler in de geschiedenis van ...

FC Utrecht treedt met ingang van het seizoen 2023/2024 terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie en wel als twaalfde club. Voor de laatste beschikbare plek in deze competitie hebben meerdere betaald voetbalorganisaties belangstelling getoond, maar gedurende de selectie procedure bleef FC Utrecht uiteindelijk als enige kandidaat over.

De club had eerder al deelgenomen aan de competitie en wel in het seizoen van 2007 tot 2014. Volgens de Manager Vrouwenvoetbal KNVB Lucienne Richardt heeft FC Utrecht laten zien een duidelijk en doelgericht plan te hebben, waarin het vrouwenvoetbal volledig wordt omarmd.Uit het plan is duidelijk  te herlezen dat het vrouwenvoetbal op alle vlakken geïntegreerd is binnen de  club.

In 2007 was FC  Utrecht ook betrokken samen met 7 andere clubs betrokken bij de start van het Eredivisievoetbal in Nederland. FC Utrecht won 1 keer de KNVB Beker en 1 keer de Supercup.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportDe vrouwenselectie van FC Utrecht vanaf 2023/2024 terug in Eredivisie