vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

De Surinaamse Donavan Wisse, de volgende Wereldkampioen Kickboxen?

lees ook ...

WK2022 UPDATE: B elftal Brazilie verliest en toch naar acht...

Het B-elftal van Brazilie heeft in de laatste groepswedstrijd met 0-1 verloren van Kameroen en daarmee is  Kameroen het eerste afrikaansland dat van Brazilie weet te winnen in een World Cup. Bondsc...

Kickboxer Donavan Wisse heeft onlangs een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). De 24-jarige Wisse zou op 14 juli 2021 vertrekken naar Nederland in verband met zijn titelstrijd tegen de Tunesiër Yousri Belgaroui. De organisatie verschoof het evenement  vanwege organisatorische redenen naar 4 september 2021. Ondanks deze lichte teleurstelling is Wisse er helemaal klaar voor. Hij heeft in 2019 al eens tegen Belgaroui gevochten en van hem gewonnen. Dit gevecht is een rematch en er zal worden gevochten voor de wereldtitel.

De minister stak de 24-jarige sporter een hart onder de riem ten aanzien van de komende wedstrijden. Wisse is de hoogst gerangschikte Surinaamse sporter op de wereldranglijst en is nummer 1 op de Glory middengewicht world ranking. Hij is een zelfverzekerde vechter en heeft als doel wereldkampioen te worden in zijn gewichtsklasse. Na het verdedigen van de titel wil hij de overstap maken naar Mixed Martial Arts (MMA) met de Ultimate Fighting Championship (UFC) als eindbestemming.

Hopelijk wordt de Surinaamse Donavan Wisse op 4 september van dit jaar ‘Glory Wereldkampioen’ van de Middengewicht klasse. De minister wenste Wisse heel veel succes toe en zei dat Suriname grote verwachtingen heeft van de jonge sporter.

De kickboxer was vergezeld van zijn zaakwaarnemers Earnie Eenig en Humphrey Dundas. Beleidsadviseur Ettiré Patra van ROS was ook aanwezig bij de ontvangst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportDe Surinaamse Donavan Wisse, de volgende Wereldkampioen Kickboxen?