vrijdag 2 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

De Keniaan Evans Chebet wint Boston Marathon

lees ook ...

Rechtzaak tegen Quincy Promes voor invoer van 1300 kilo coke...

De oud- Ajax  en voormalig Nederlands international  Quincy Promes wordt vervolgd voor de invoer van ruim 1300 kilo Coke dat bevestigd het Openbaar Ministerie in Nederland. Het gaat volgens het OM...

De Keniaanse  lange afstandloper Evans Chebet heeft maandag voor de tweede keer op rij de Boston Marathon op zijn naam geschreven.

Een memorable editie van Boston Marathon was het maandag ,omdat 10 jaar geleden kort de finish,2 zelfgemaakte  explosieven tot ontplofing  kwamen, waarbij 3 mensen om het leven kwamen en ongeveer 500 gewond raakten. De omgekomenen werden voor aanvang van de Marathon  geeerd met een militaire mars.

Het was een natte Patriot’s day in Boston en het zat er dik in dat Evans Chebet een snellere  tijd zou lopen dan vorig  jaar.De grootste  verrassing van de dag kwam ongeveer na 30 km toen ineens Marathon legende Eliud Kipchoge  moest afhaken in de strijd om de winst. Op HeartsRedsHill versnelde Chebet zijn tempo om vervolgens de Tanzaniaan Gabriel Geay  en Benson Kipruto achter zich te laten en voor de 2de keer op rij als 1ste te eindigen met een tijd van 2 uur  5 minuten en 54 sec.Helaas werd het dit keer een 6de plaats voor Kipchoge.

Bij de vrouwen won de Keniaanse  Helen Obiri met een tijd van 2 uur 21 minuten en 38 sec de Boston Marathon.  Op de 2de plaats eindigde Amane Beriso uit Ethiopie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportDe Keniaan Evans Chebet wint Boston Marathon