dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

”De coaches hebben ons uitgelachen” zegt basketbal coach Soesman

lees ook ...

Toni Kroos maakt terugkeer in Duitse nationale selectie were...

De 34-jarige middenvelder van de Spaanse club Real Madrid Toni Kroos heeft op instagram aangegeven dat hij zich  weer beschikbaar stelt voor de nationale selectie van Duitsland. " Guys, short a...

De Surinaamse meisjes basketbalselectie heeft alle wedstrijden verloren op de Consude Games voor scholieren in Chilie.

” De coaches van de verschillende landen hebben ons uitgelachen toen ze hoorden hoe weinig wedstrijden we spelen in Suriname” zegt coach/ begeleiderster bij de meisjes basketbal selectie van Suriname. De U-14 selectie van Suriname heeft meegedaan aan de Consude scholen toernooi in Chilie. Een heel pittig toernooi. De meisjes zijn uitgekomen tegen 3 landen en verloren alle 3 wedstrijden. Suriname – Paraguay 15-80  Suriname -Brazilie 5-81  Suriname- Uruguay 20-99. Op donderdag was het zwaar programma voor de meisjes, in de ochtenduren eerst tgen Brazilie en tegen half 6 in de middag tegen Uruguay.

Het verschil tussen Suriname en de meisjes van de andere landen was heel groot. De buitenlandse meisjes werken een programma af en spelen meer dan 40 wedstrijden pr jaar ( Januari tot en met november) En dat doen ze met de 15 beste meisjes. Voor de Consude games worden dan meisjes uitgekozen. Het mag ook erbij vermeld worden dat ook mee doen aan tenminste 3 toernooien in andere landen. ” Toen de coaches van de diverse aanwezige landen hoorden dat wij slechts 8 tot 10 wedstrijden perjaar speelden lachten ze heel hard” zegt coach Soesman. De Surinaamse meisjes hebben potentie. Er moet een goed programma worden uitgewerkt door de Surinaamse basketbal Assosatie en de Overheid willen we een goede beurt maken bij de volgende Consude Games.Ondanks de meisjes alle wedstrijden hebben verloren zit de sfeer er erg goed in.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport''De coaches hebben ons uitgelachen" zegt basketbal coach Soesman