woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
0
(0)

David Silva stopt met actief voetballen

lees ook ...

KNVB/ Geen betaaldvoetbal voor Vitesse

De Licentiecommissie van de KNVB (Nederlandse voetbalbond)  heeft na weken van overwegingen besloten de proflicentie van de Nederlandse club Vitesse in te trekken. Het lukt de Arnhemse club nie...

De 37-jarige Spanjaard David Silva heeft besloten per direct een punt te zetten achter zijn actieve voetbalcarriere

Na 19 jaar actief te hebben gevoetbald houd David Silva het voorgezien. De Spaanse middenvelder zou nog een jaar doorgaan, maar door een zware blessure is hij gedwongen om op eerdere leeftijd te stoppen. In een zeer emotionele boodschap neemt hij afscheid van het profvoetbal. David Silva maakte als middenvelder van Valencia, Real Sociedad en Manchester City. Silva won 1 keer het WK met Spanje en werd 2keer Europees kampioen . Met de Engelse club Manchester City vier keer landskampioen, pakte hij twee de beker en de League Cup. Ook won hij met The Cititens maar liefst driemaal de Engelse Supercup.Silva kende ook qua cijfers een prachtige loopbaan in het internationale topvoetbal.

 

De Spanjaard deed in 744 officiele wedstrijden mee en maakte in totaal 121 doelpunten. De meeste wedstrijden speelde hij voor Manchester City 436 wedstrijde” Vandaag zeg ik gedag, tegen de sport waar ik mijn hele leven an heb gewijd” zo begon Silva zijn emotionele post. ” Het is een verdrietige dag voor mij.Vandaag is de dag om gedag te zeggen tegen al mijn collega’s.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportDavid Silva stopt met actief voetballen