donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Curacao degradeert ondanks overwinning op Trinidad

lees ook ...

CW164 Orlando Wilson Prins wint via TKO van Bailey Gilbert

De Nederlandse vechter Orlando Wilson Prins heeft zaterdagavond tijdens de CW 164 bij Cage Warriors via TKO gewonnen van de Engelsman Bailey Gilbert. Orlando Wilson Prins sluit het jaar 2023 heeft ...

De nationale voetbalselectie van Curacao heeft dinsdagavond in de Concacaf Nation League een prachtige overwinning behaald op Trinidad & Tobago maar degradeert toch naar de League

Curacao speelde dinsdagavond hun laatste groepswedstrijd en later zou blijken ook hun laatste wedstrijd in de League A van de Concacaf Nation League. Curacao met op de bank interim -bondscoach  Dean Gorre. Het team van Curacao bestond tegen Trinidad& Tobago meer uit spelers die in Nederland of andere landen Europese landen spelen. Zo zagen we in de basis Juren Gaari, Vurnon Anita, Juninho Bacuna, Brandley Kuwas en Kenji Gorre. In een bijna uitverkocht Ergilio Hato stadion in Brievengat begon Curacao heel sterk aan de wedstrijd en binnen 15 minuten stond Curacao al met 2-0 voor.

De 2de helft verschilde hemelsbreed met wat we gezien hadden in de 1ste helft, want beide ploegen kwam flink aan scoren van doelpunten toe. Voor Curacao scoorden Kenji Gorre, Juninho Bacuna en Rangelo Janga pakte ook nog zijn 2de doelpunt voor de avond.Curacao won  uiteindelijk de ontmoeting met 5-3. Ondanks de overwinning eindigd Curacao op de 5de plek in hun poule waardoor ze degraderen naar League B.

Dean Gorre hoopt op een langer verblijf als Coach van Curacao, want na de wedstrijd hebben alle spelers hun steun betuigd aan Dean Gorre om aan te blijven als bondscoach. Volgens de spelers is Gorre de right amn on the right place. ” Hij kent ons voetbal, de cultuur van ons voetbal, ons eiland, hij is als een vader voor ons. We vragen of doen een beroep op de voetbalbond het daarheen te leiden dat Dean Gorre wordt aangesteld als onze bondscoach. Het laatste woord is nu aan de voetbalbond van Curacao. Eerder heeft Dean Gorre zichzelf ookal aangeboden voor de job van bondscoach.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCuracao degradeert ondanks overwinning op Trinidad