maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

” Culers, this is our moment Forca Barca” zegt Hansi Flick

lees ook ...

UFC 305 Jairzinho ” Bigi Boi” Rozenstruik op 17 ...

Na een mooie overwinning in maart van dit jaar tegen Shamil Gaziev weet Jairzinho " Bigi Boi"  Rozenstruik inmiddels waar zijn volgende uitdaging gaat plaatsvinden. De Surinaamse held zal op 17...

De 59-jarige Duitse trainer Hansi Flick is nu officieel de nieuwe trainer van FC Barcelona en vervangt de ontslagen Xavi Hernandes.

” Culers, this is our moment” waren de 1ste woorden van de nieuw- bakken trainer van Barcelona Hansi Flick gericht aan de supporters van Barcelona. Flick is duidelijk op een missie en wil de club terug brengen naar de wereldtop. Het is duidelijk dat Flick meer ervaring heeft dan de ontslagen Xavi Hernandez. Flick is met Bayern Muchen winnaar geworden van de Championsleague en vaker kampioen van Duitsland.Hij tekende een contract van 2 jaar.

Flick, heeft de Nationale selectie van Duitsland onder zijn hoede gehad en mocht 25 wedstrijden aanzitten als bondscoach. Won er 12, 7 gelijk en verloor er 6. Flick boekte goede resultaten met Bayern Munchen en won 7 titels waaronder de Championsleague. Hij won 70 van de 86 wedstrijden als Bayern coach en verloor slechts 8 keer. Geboren in Heidelberg, Duitsland in 1965, begon hij zijn carriere als coach in 1996 als player- coach bij FC Victoria Bammental. In 2000 werd hij coach van Hoffenheim en bleef daar 5 seizoenen, vertrok daarna naar RB Salzburg, waar hij deel uitmaakte van de coaching – staff onder Giovanni Trapatonni en Lothar Matthaus.

In augustus 2006 werd hij assistent- coach van Jurgen Low bij de Nationale Selectie van Duitsland en maakte de finale mee van EK 2008. In 2010 bereikte Duitsland de halve finale WK en werd Wereldkampioen in 2014 in Brazilie. In 2019 kwam hij terecht bij Bayern Munchen als assistent- coach en na het ontslag van Nico Kovac nam hij het roer over bij Bayern Munchen. De rest is geschiedenis wat hij allemaal bereikte met Bayern Munchen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport" Culers, this is our moment Forca Barca" zegt Hansi Flick