zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19 speelt U20-vrouwenselectie parten

lees ook ...

Teleurstellende overwinning van Nederland op laagvlieger Gib...

Het Nederlandselftal won maandagavond met 3-0 van een tien man spelend Gibraltar  in de Rotterdamse Kuip De Nederlandse selectie heeft maandagavondniet overtuigend kunnen winnen van Gibraltar, onda...

Covid-19-besmettingen overschaduwen de prestaties van het nationaal team. Elk lid van de delegatie is negatief getest voor vertrek. Na aankomst bleken vijf speelsters direct positief te zijn, en werden direct apart gehouden volgens Concacaf-protocollen. Deze vijf waren dus niet bij de kwalificatiewedstrijden. Daarna konden drie om dezelfde reden niet meedoen. Uiteindelijk bleven er twaalf speelsters over, die toch Suriname hebben gekwalificeerd voor het Concacaf Women’s Under-20 Championship, dat volgend jaar wordt gehouden.

Na dit alles blijken nu ook  bondscoach Hesron Jeroe en masseur Abiena Macnack besmet te zijn. Jeroe heeft dit bevestigd. “Maar ik heb geen verschijnselen en ook geen klachten”, zegt hij. Jeroe en Macnack zijn direct in isolatie geplaatst.

Vooraf was gemeld dat besmette personen tien dagen in quarantaine moeten op Curaçao, dat gastheer was van de kwalificatiewedstrijden, die op 17 september  worden afgerond. De besmette personen kunnen dus vandaag niet terugkeren naar Suriname.

Voor de Surinaamse Voetbalbond is het een raadsel hoe de eerste speelsters besmet zijn geraakt. Ook andere landen die in hetzelfde hotel logeren hebben te kampen met besmettingen. Dominica, dat in groep A was ingedeeld, kon zelfs niet meer meedoen aan de kwalificatiewedstrijden. Bekend is dat er behalve de voetbalsters ook andere gasten in het hotel logeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCovid-19 speelt U20-vrouwenselectie parten