zondag 16 juni 2024
27 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
4
(1)

Costa Rica plaatst zich als laatste voor Qatar

lees ook ...

Euro2024/ Alsnog een plek voor Ian Maatsen op het EK in Duit...

Bondscoach Ronald Koeman van Nederland heeft alsnog besloten om Borussia Dortmund speler Ian Maatsen mee te nemen naar het EK in Duitsland. Ian Maatsen die nu zijn vakantie moet onderbreken, we...

De nationale voetbalselectie van Costa Rica heeft zich dinsdagmiddag door de 1-0 overwinning op New Zeeland geplaatst voor Wk2022 in Qatar

Costa Rica en New Zeeland speelden in de intercontinental playoffs voor een laatste plekje in Wk2022 Qatar.Het werd een heel mooie wedstrijd,waarbij Costa Rica reeds in de 3de minuut van de 1ste helft een 1-0 voorsprong die ze ondanks veel tegenstand van New Zeeland niet meer uit handen gaf.

In de 39ste minuut van de 1ste helft wist New Zeeland het net wel te vinden,maar de VAR keurde het doelpunt af,doordat er eerder een overtreding gemaakt was op een speler van Costa Rica.De 2de domper voor New Zeeland was de gele kaart van Kosta Barbarouses die door de VAR werd omgezet in een rode kaart,waardoor New Zeeland de wedstrijd met tien man verder uitspeelde.

Het enig doelpunt in de wedstrijd werd gescoord door ex- Arsenal speler Campell,die nu in Mexico voetbalt.Veteraan Bryan Ruiz mocht in de 2de helft invallen.Het is de 3de keer dat Costa Rica zich heeft weten te plaatsen voor een Wk.In 2014 bereikte ze de kwartfinale en in 2018 werden ze reeds in de 1ste ronde uitgeschakeld.

De groepen zijn nu compleet en alle 32 landen zijn bekend.Costa Rica zit in Groep E met Spanje,Duitsland en Japan.Het wachten is op 18 november de start van Wk2022 in Qatar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCosta Rica plaatst zich als laatste voor Qatar