donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

Copa America2024/ Uruguay richting kwartfinale

lees ook ...

UFC Vegas 94/Virna Jandiroba vecht zich terug in de top

Tijdens het main event zaterdagavond in LAS Vegas maakte voormalig titeluitdaagster Amanda Lemos haar opwachting in het strogewicht tegen landgenote Virna Jandiroba maar verloor helaas deze zeer spann...

De selectie van Uruguay is hard op weg naar de kwartfinale van de Copa America 2024 door de 5-0 overwinning donderdagavond op Bolivia.

Door de 5-0 overwinning donderdagavond tegen Bolivia is de ploeg van coach Marcelo Bielsa op weg naar de knock-out van de Copa America 2024. Uruguay heeft de volle winst uit de 2 gespeelde wedstrijden (6). Bolivia kon geen tegenstand bieden tegen het over alle linies betere ploeg van Uruguay, waar Luis Suafrez op de bank begon.Binnen twintig minuten stond La Celeste al op een 2-0 voorsprong, dankzij doelpunten van Facunda Pellistri en Darwin Nunez, na rust deden Maximilliano Araujo, Federico Valverde en  invaller Rodrigo Bentancur er een schepje op en zo werd het 5-0 voor Uruguay.

In de andere wedstrijd in Groep C liet het team van USA zich verrassen door Panama. In Atlanta verloor de ploeg van bondscoach Gregg Berhalter met 2-1. Grote domper voor de USA was de rode kaart van Timothy Weah, reeds na 18 minuten spelen in de 1ste helft. Uruguay is koploper in deze poule met 6 punten. USA en Panama hebben elk 4 punten. Mocht Panama in de laatste wedstrijd winnen van Uruguay en de USA winnen van Bolivia dan gaat Uruguay niet door naar de knock- out fase.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCopa America2024/ Uruguay richting kwartfinale