maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Copa America2024/ Uruguay gooit Brazilie eruit

lees ook ...

COPA America2024/ USA bondscoach ontslagen

De Amerikaanse voetbalbond heeft de 50-jarige bondscoach Gregg Berhalter ontslagen naar aanleiding van de slechte resultaten tijdens de Copa America 2024. De oud- international wordt verantwoor...

Uruguay heeft zich zaterdagavond ten koste van Brazilie geplaatst voor de halve finale van de Copa America.

In Las Vegas eindigde de wedstrijd na de volle 90 minuten in een doelpuntloos gelijkspel. Volgens de regels van de Zuid- Amerikaanse voetbal wordt er niet verlengd, dus moest de strafschoppenserie de winnaar naarvoren brengen.Brazilie moest het in deze wedstrijd doen zonder hun sterspeler Vinicius Junior, die vanwege 2 gele kaarten geschorst was.

Tijdens de reguliere speeltijd had Uruguay het beste van het spel in handen en kreeg via Darwin Nunez ook de beste kans om de score te openen. De spits van Liverpool kwam na een halfuur helemaal vrij voor het Braziliaans doel, maar zijn kopbal ging over.Na 75 minuten spelen moest Uruguay met tien man de resterende 15 minuten verder spelen, na de rodekaart voor Nahitan Nandez, na een lelijke overtreding op Rodrygo van Brazilie. Bij Brazilie was de afwezigheid van Vinicius Jr. duidelijk voelbaar. In de strafschoppenserie bleek Uruguay beter te zijn en zal het in de halve finale opnemen tegen Colombia en Argentinie speelt tegen Canada.

In de andere kwartfinale ontmoeting wist Colombia overtuigend met 5-0  van Panama in Phoenix. Colombia neemt het woensdag in de halve op tegen Uruguay, die Brazilie uitschakelde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCopa America2024/ Uruguay gooit Brazilie eruit