maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Copa America2024/ Canada schrijft geschiedenis

lees ook ...

Laurent Blanc nieuwe coach Arabische ploeg Al-lttihad

De 59-jarige Laurent Blanc volgt de Argentijnse Marcelo Gallardo als coach op bij de Arabische club AL -lttihad waar onder andere Karim Benzema en N'Golo Kante spelen. Het is voor Blanc zijn 2d...

De selectie van Canada heeft zich zaterdag voor het eerst in hun voetbalgeschiedenis weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Copa America door het gelijkspel tegen Chilie.

Al na 27 minuten spelen kreeg Gabriel Suazo(Chilie) zijn 2de gele kaart van de avond en dat betekende rood.Chilie speelde de rest van de wedstrijd met 10 man verder, helaas heeft de selectie van Canada geen munt daaruit weten te slaan. Aangezien beide ploegen niet tot scoren kwamen,eindigde de wedstrijd  0-0 in Orlando. Voor Canada net genoeg om de kwartfinale te halen.Canada had slechts een punt nodig om zich voor het eerst te plaatsen voor de kwartfinale, trouwens het is ook de 1ste keer dat Canada mee mag doen aan de Copa America.Canada eindigde daardoor op de 2de plek met 4 punten. Groepswinnaar werd Argentinie met 9 punten. Chilie 2 punt en Peru 1 punt.

In de andere wedstrijd wist Argentinie, zonder Lionel Messi, die wel op de bank zat met 2-0 te winnen van Peru. Lionel Messi deed niet mee vanwege een lichte blessure.Ook bondscoach Scaloni zat vanwege een schorsing en boete van de Conmebol niet op de trainersbank. Dankzij de 2 doelpunten van Lautaro Martinez plaatste Argentinie  zich ongeslagen voor de kwartfinale van de Copa America.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCopa America2024/ Canada schrijft geschiedenis