donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Copa America2024/ Brazilie en Colombia houden het op een gelijkspel

lees ook ...

Paris 2024/ Toch nog geen Corona vrije Olympische spelen.

Na de corona edities van de Olympische Spelen in Tokyo 2021 en Peking 2022 leek de editie in Parijs vrij te blijven van het Virus. Helaas blijkt nu al dat de Olympische Spelen in Parijs niet Corona...

Brazilie en Colombia hebben het woensdagavond in de laatste groepswedstrijd tijdens de Copa America 2024 maar gehouden op een gelijkspel van 1-1.

Beide landen waren in principe al geplaatst voor de kwartfinale, het ging meer om wie als 1ste zou eindigen in de Poule. Colombia had de volle winst behaald uit de 2 voorgaande wedstrijden terwijl Brazile uit de 2 gespeelde wedstrijden 4 punten wist te pakken.

Brazilie startte heel goed in de wedstrijd en kwam al vrij vroeg op een 1-0 voorsprong na een goed genomen vrije van Barcelona speler Raphinha. Colombia gaf zich niet gewonnen en bleef aandringen voor de gelijkmaker. Uit een prachtig genomen vrije trap van James Rodriquez (captain) scoorde Colombia, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd door de VAR. Toch zou Colombia voor rust de gelijkmaker scoren, na slecht verdedigen van Brazilie lukte het Colombia uiteindelijk de gelijkmaker te scoren.

Jul 2, 2024; Santa Clara, CA, USA; Colombia defender Daniel Munoz (21) scores a goal against Brazil goalkeeper Alisson Becker (1) during the first half at Levi’s Stadium. 

In de 2de helft was het duidelijk te zien dat beide ploegen tevreden waren met de 1-1 gelijke stand, daar er niet zoveel kansen waren voor beide ploegen. Er werd uiteindelijk een 1-1 gelijkspel. Colombia eindigt op de 1ste plaats met 7 punten en Brazilie met 5 punten. Costa Rica won welliswaar van Paraguay met 2-0 maar bleef steken op 4 punten.Brazilie speelt in de kwartfinale tegen Uruguay maar  zal het moeten doen zonder Vinicius Junior, doordat hij in de wedstrijd tegen Colombia zijn 2de gele kaart kreeg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCopa America2024/ Brazilie en Colombia houden het op een gelijkspel