maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Copa America 2024 in USA

lees ook ...

EK2024/ Zwitserland geeft overwinning uit handen tegen Duits...

Het is de ploeg van Zwitserland niet gelukt om de 1-0 voorsprong op Duitsland zondag tot het einde vol te houden en haalt uiteindelijk maar een gelijkspel van 1-1 eruit. Duitsland toren hoge fa...

De Verenigde Staten van Amerika is door de Conmebol en Concacaf aangewezen om de Copa America van 2024 te organiseren. De Copa America is een toernooi, dat om de twee jaren wordt georganiseerd voor de  Zuid-Amerikaanse landen die aangesloten zijn bij de Conmebol.

De Copa America van 2024 zal naar aanleiding van de overeenkomst vrijdag gesloten door de Conmebol en Concacaf een andere vorm krijgen. Behalve de deelname van de Zuid-Amerikaanse landen zal het toernooi in 2024 ook  toegankelijk zijn voor deelname van de Noord- Amerikaanse landen. Bij de laatste edities van de Copa America werden ook landen uit Europa en Azië uitgenodigd.

De USA  is samen met Mexico en Canada host van WK2026.Als deel van de overeenkomst is bepaald dat de Copa America voor mannen, de Noord-Amerikaanse de mogelijkheid biedt om mee te doen,  terwijl de vrouwen Gold Cup, de mogelijkheid biedt voor deelname van de vrouwen in Zuid-Amerika.

Aan de Copa America 2024 in  de USA zullen 16 landen aan deelnemen , waarvan 10 uit Zuid- Amerika en 6 uit Noord-Amerika. De landen van Noord- Amerika zullen zich via de Concacaf Nations League 2023/2024 kwalificeren voor de Copa America 2024.Aan de Women’s Gold Cup doen mee 12 ploegen, waarvan 8 van Noord- Amerika en 4 van Zuid- Amerika die zullen komen uit de Woman’s Copa America 2022 waarvan Brazilië de kampioen is, Colombia als runner -up, Argentinie 3de en Paraguay 4de.

Victor Montagliani President van Concacaf en Aljeandro Dominquez President van Conmebol gaven na de ondertekening van de samenwerking aan dat dit een historische samenwerking is,  we gaan het voetbal in Zuid-Amerika, Concacaf en Noord- Amerika op een hoger peil brengen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCopa America 2024 in USA