dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Copa America 2024/ Argentinie voor de zesde keer in de finale

lees ook ...

LA Liga/ FC Barcelona het nieuw seizoen sterk op de transfe...

De Spaanse club FC Barcelona zal zich  het nieuw seizoen sterk op de transfermakt begeven integenstelling tot het afgelopen seizoen. De Spaanse club lijkt er financieel toch wel goed te staan h...

In de halve finale van de Copa America dinsdagavond in New Jersey won Argentinie met Lionel Messi in de basis met 2-0 van een goed spelend Canada.

Het Argentijnselftal heeft zich dinsdagavond voor de 6de keer weten te plaatsen voor de finale van de Copa America 2024. In de halve finale in New Jersey was de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni met 2-0 te sterk voor Canada. Julian Alvarez, die in de belangstelling staat bij Brazilie en Lionel Messi scoorden voor de Wereldkampioen.Het verrassend presterende Canada kreeg de 1ste goede kansen op de openingstreffer maar Jacob Shaffelburg schoot 2 keer naast.

Op aangeven van Rodrigo De Paul vond City- aanvaller Alvarez halverwege de 1ste helft wel het net. Argentinie had daarna de overhand in de wedstrijd, maar moest toch op hun hoede blijven voor een eventuele gelijkmaker, die gelukkig voor de Argentijnen niet kwam. De intikker van Lionel Messi in de 2de helft, na een schot van Enzo  Fernandez, gaf de titelverdediger wat lucht voor de  ruim 80.000 aanwezige toeschouwers.Het was Messi zijn 1ste doelpunt in dit toernooi.Hij zat 2 wedstrijden aan de kantlijn vanwege een lichte blessure. Messi scoorde 28 keer in zijn laatste 23 wedstrijden voor Argentinie. Argentinie is 10 wedstrijden op rij ongeslagen. In de finale speelt Argertinie zondag tegen Colombia 0f Uruguay, die wedstrijd wordt woensdagavond afgewerkt.

Copa America 2024 is Lionel Messi zijn laatste Zuid- Amerikaans toernooi met Argentinie. ” Ik geniet ervan, van mijn medespelers, van het toernooi” Ja de jaartjes beginnen te tellen en ik begin nu echt te denken aan het stoppen met voetballen” zegt Lionel Messi. Lionel Messi is inmiddels al 37 jaar oud. Trainer Scaloni zegt ” Laat hem met rust, laat hem genieten, hij zal zelf beslissen als hij zal blijven spelen en ookal stopt hij, hij is altijd welcome bij ons.Messi weet nog niet zeker als hij door zal gaan tot WK2026.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCopa America 2024/ Argentinie voor de zesde keer in de finale