vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

CONMEBOL wil organisatie WK2030

lees ook ...

Engeland zet met overwinning belangrijke stap kwalificatie E...

De Nationale voetbalselectie van Engeland zette zondagavond met de overwinning op Oekranie een belangrijke stap richting kwalificatie voor EK 2024 in Duitsland De ploeg van trainer Gareth Southgate...

In 2030 is het precies 100 jaar geleden dat het Wereldkampioenschap voetbal in Uruguay werd gehouden. Met de organisatie van het WK 2022 in Qatar nog vers in ons geheugen  doen Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay een gooi naar de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal 2030.

Het is dan precies 100 jaar geleden dat het WK in Uruguay werd gehouden. Het WK 2030 is daarom niet zomaar een WK, omdat in 1930 het eerste WK-voetbal in Uruguay werd gehouden. Uruguay won de finale van Argentinië met 4-2 om zichzelf tot de eerste mondiale kampioen de sport te benoemen. Argentinië wist het afgelopen WK te winnen na een geweldige finale tegen Frankrijk in Qatar.

2030 is daarom een erg belangrijk jaar voor Zuid-Amerika (CONMEBOL) en dat is de reden voor Uruguay om samen met Argentinië, Chili en Paraguay steun te zoeken bij alle aangesloten bonden bij de FIFA om hun stem uit te brengen voor het organiseren van WK 2030 in Zuid- Amerika.

Tijdens een ceremonie van de Argentine FOOTBALL Association (AFA) waren de vertegenwoordigers van de vier landen aanwezig om de aankondiging bekend te maken. Ook de president van de Zuid- Amerikaanse voetbalfederatie (CONMEBOL) hoopt dat FIFA het jubileumtoernooi gunt aan Zuid- Amerika.

Naast de 4 Zuid-Amerikaanse landen hebben ook Spanje, Portugal, Marokko en Saoedi Arabië een bod gedaan om het WK 2030 te mogen organiseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCONMEBOL wil organisatie WK2030