Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Commissie Mijnhals bedonderd

Geplaatst

op

Img A6495271308e 1

De commissie Mijnhals voelt zich bedonderd door de KNVB, dit heeft te maken met de benoeming van de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal Frank de Boer. Voorzitter van de commissie Mijnhals is Humberto Tan, hij geeft aan dat het niets persoonlijks is ten opzichte van Frank de Boer, maar vooral de selectie procedure van de KNVB. Hij ziet dit overigens als een gemiste kans van de KNVB om niet serieus te praten met iemand met een migratie achtergrond. Tan geeft aan dat die kandidaten er wel zijn, maar niet eens gesproken zijn door de KNVB.

Het gevoel van het niet serieus genomen zijn door de KNVB overheerst. Het heeft er alle schijn van dat vanaf de eerste dag Frank de Boer de bondscoach van Oranje zou worden, nadat de Ronald Koeman vertrokken is naar Barcelona. Dat Frank Rijkaard benaderd is als coach, was een actie van “window dressing”. Iedereen wist dat ex-topvoetballer Frank Rijkaard geen interesse zou hebben om bondscoach te worden van Oranje. Laatstgenoemde is inmiddels al ruim 10 jaar uit de voetballerij en heeft in de afgelopen jaren zich ook niet meer laten zien bij wedstrijden.

Humberto Tan, benadrukt nadrukkelijk dat het nu niet er om gaat dat er een witte coach (Frank de Boer) benoemd is. “Nogmaals het gaat niet om kleur maar om kwaliteit”. De KNVB heeft een mond vol over diversiteit, maar gaat niet eens in gesprek met iemand met een migratie achtergrond. Er wordt niet verder gekeken en men valt iedere keer weer terug in het oude gedrag, het “oude jongens krentenbrood” verhaal.

“Het enige dat we hebben gevraagd, is breed te kijken en ook met niet-witte mensen te praten, van wie de KNVB dacht dat ze ook geschikt zouden kunnen zijn voor de functie van bondscoach. En áls ze die zouden afwijzen, dat dan met een goede motivatie te doen”, aldus Tan.

De KNVB heeft de commissie Mijnals in het leven geroepen, vernoemd naar Humphrey Mijnals, de allereerste Oranje-international ooit met een Surinaamse achtergrond. De commissie heeft als doel om de KNVB en de Rijksoverheid  ‘in kennis en zo nodig daad te helpen in het realiseren van de ambities waar het gaat om racisme, discriminatie en inclusiviteit in het voetbal.

In de de commissie nemen zitting  Ruud Gullit, Humberto Tan (voorzitter), Jacinta Lieuwes (voorzitter ODIN ’59), Marjan Olfers (hoogleraar sport en recht), Ahmed Marcouch (Arnhems burgemeester) Robert Geerlings (advocaat, zaakwaarnemer en oud-voorzitter van de Sportraad Amsterdam), Daphne Koster (ex-Oranje international), Jeroen Visscher (organisatieadviseur en oud-gastdocent van de opleiding Coach Betaald Voetbal).

 

Culturu.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 Reacties
10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Armando
donderdag 24 september 2020 12:31

Donkere mensen zullen hun leven lang moeten onderdoen voor de witte mensen . Dit is weer het bewijs

Dennis Vaarwater
donderdag 24 september 2020 12:34

Dus als ik het goed begrijp is er niet volgens afspraken en procedure gewerkt. Als dat zo is, dan is de benoeming op dit moment ongeldig. Ik zou het dus aanvechten, maar ook zou ik dan een lijst willen zien en inderdaad de motivatie waarom iemand wel of niet passend zou zijn voor de functie. Ga in bezwaar en wijs de KNVB op de regels. Ze hebben zich daar als ik het stukje zo lees niet d aan die afspraken en regels gehouden. Nu moet ik daar weer bij zeggen dat de krant Culturu behoorlijk onzorgvuldig is met de berichtgeving,… Lees verder »

Baldu
vrijdag 25 september 2020 04:38

Zo zie je maar dat vriendjes politiek niet alleen in Suriname gebeurt maar ook in Nederland. Alleen in Nederland zetten ze de beste en niet omdat hij een vriend is. Nee. Omdat hij het kan .. ben je zwart en ze willen je niet dan maak je geen kans in Nederland.

Dèlenn
vrijdag 25 september 2020 22:18

Gewoon het bekende liedje. Oude witte mannen trekken oude witte mannen voor. Dat de Commissie Mijnhals zich door de KNVB niet serieus genomen voelt, klopt. In het Nederlandse tv journaal werd de KNVB gevraagd waarom de commissie Mijnhals niet is geraadpleegd. De KNVB voorzitter loog toen dat de keuze al op de Boer was gevallen dus keken ze daarom niet verder. Daarvoor zeiden ze Rijkaard te hebben benadert terwijl iedereen in de voetbalwereld weet dat hij al jaren niks met voetbal te maken wilde hebben. Heel doorzichtige smoes van de KNVB. Hoopt de KNVB leiding achteraf te kunnen zeggen “zie… Lees verder »

Dèlenn
vrijdag 25 september 2020 22:20

Bij Crystal Palace zat de Boer maar 77 dagen. Bij Internazionale 88 dagen. En bij Atlanta United 2 jaar. Ze hadden in de VS hoge verwachtingen van de Boer maar toen het clubbestuur geen stijgende lijn zag in het spel van Atlanta United, moest de Boer ook daar vertrekken. Ik heb ook nu geen hoge verwachtingen van de Boer als bondscoach van Nederland. Frank de Boer zei vandaag tijdens een persconferentie dat het voor hem niks uit maakt of hij nummer 4, 5 of 6 was, omdat hij nu de job toch binnen heeft. Ja hoor Frankie kan weer een… Lees verder »

De Wit
vrijdag 25 september 2020 22:36

KNVB is gewoon een club voor blanken. Ze willen de boer en klaar. De voetballers hadden liever Henk ten Cate gehad. Daarom hoop ik dat Nederland elke wedstrijd onder frank de boer verliest dan als ze later naar Henk ten Cate gaan dat hij hopelijk bedankt. Koeman en van Gaal discrimineren NIET.

Patrick
vrijdag 25 september 2020 23:03

Na in 2017 na 77 dagen als coach bij Crystal Palace te zijn ontslagen gaf
Frank de Boer begin 2018 als voetbalcommentator kritiek op José Mourinho zijn kwaliteiten als coach. Mourinho reageerde hierop door Frank De Boer de slechtste trainer uit de geschiedenis van de Premier League te noemen.
En José Mourinho is geen kleine jongen in de voetbalwereld. Die weet waar hij over praat.

Omar
zaterdag 26 september 2020 04:53

Waarom hebben ze SPORTCommissie Mijnhals bedonderd? Ze roepen iets in het leven om toezicht te houden en te coördineren maar gelijkertijd erkennen ze het niet. Niets tegen Frank de boer. Maar luistert de KNVB NIET naar de specialisten… SPORTCommissie Mijnhals en de spelers zelf met wie ze fijn samen werken ?

René
zaterdag 26 september 2020 18:33

@Omar De witte man beloofd veel maar komt niets na als het om bruine en zwarte mensen gaat. Die belazeren ze zonder zich ervoor te schamen keer op keer weer. Zie Amerika, zie de Britten, zie België en Nederland. Tegen mensen met een kleur zeg ik dus, ook al staat het in de wetboeken dat je recht hebt op dit of dat, of omtrent gelijke behandeling en rechten ten opzichte van jou blanke buren, stadsgenoten enzv. Is dat geen garantie voor automatisch toekenning van gelijke rechten als van jou blanke landgenoten. Je moet dat recht steeds opeisen. Zo werkt dat… Lees verder »

Laatst bewerkt op 27 dagen geleden door René
Beolandra
woensdag 30 september 2020 23:42

Ik ben zelf zwart, maar ik verbaas mij er over hoe zwarte het er druk mee hebben.
De blanken helemaal niet, die doen gewoon wat ze willen.
Maar wij betrekken direct ons kleurtje er bij.
Heel Nederland zit vol met alle soorten rassen en ook veel zwarten
Ze werken overal en ze hebben net als de blanke als het nodig is een uitkering.
Waarom hebben we het niet drukker met goede dingen in plaats van het steeds maar over ons kleurtje te hebben.
Ik wordt er zo moe van, ga toch gewoon leven en doe niet zo zieligAdvertentie

Sport

Lewis Hamilton verbaasd over aanstelling Russische steward

Geplaatst

op

Img 6796d6a41d81 1

De huidige wereldkampioen Lewis Hamilton heeft een duidelijk reactie gegeven op de aanstelling van een steward, de Rus Vitaly Petrov. Deze oud-coureur fungeert in Portugal bij een Formule 1 autorace als steward.

De oud coureur Petrov heeft in het verleden 57 Grand Prixs gereden. Recentelijk kritiek gegeven op de acties van Hamilton, omdat hij een T-shirt droeg Black Lives Matters om aandacht te vragen voor de dood van Breonna Taylor. Lewis Hamilton had tevens aandacht gevraagd om de verantwoordelijke politie agenten te arresteren.

Petrov reageerde hier verbolgen op; “Wat als een van de coureurs uit de kast komt als homoseksueel? Komen ze dan naar buiten met een regenboogvlag en sporen ze dan iedereen aan om ook homoseksueel te worden, ofzo?”

Lewis Hamilton werd gevraagd wat hij van deze uitspraken vind van Petrov;  “Ik heb niet alle quotes gelezen, maar het is voor mij wel een verrassing dat er iemand aangesteld wordt met dergelijke gedachtengangen. Wij voeren een strijd tegen racisme naar zwarte mensen”, aldus Hamilton.

De regerend wereldkampioen is al langere tijd bezig om zich te vermengen in de discussie met betrekking tot racisme jegens zwarte mensen. Hij stelt openlijk een voorstander te zijn van de Black Lives Matters movement. Lewis knielt voor elke race  om aandacht te vragen voor de strijd tegen racisme.

Lewis is daarom van mening dat Petrov niet geschikt is om bij de FIA werkzaam te zijn.  “We moeten hier zeker mensen hebben die in deze tijd leven, die de huidige tijd begrijpen en gevoelig zijn voor de zaken die spelen”, aldus Hamilton.

De autosportfederatie FIA heeft inmiddels op de reactie van Hamilton gereageerd. Het geeft aan dat stewards niet worden beoordeeld op standpunten en meningen buiten hun functie om. Stewards dienen zich wel te houden aan de voorschriften en etische code van de FIA.

 

Culturu.com

 

Lees verder

Sport

Barcelona herstelt zich, Koeman tevreden

Geplaatst

op

Img 45cc3daf4db0 1

Barcelona heeft de wedstrijd in de Champions league overtuigend gewonnen met 5-1 van Ferencvaros. Dit is een weer een goed begin na afgelopen weekend in de competitie, waar Barcelona met 1-0 verloor van Getafe.  De doelpunten kwamen op onder andere op naam van Leonel Messi, super talent Ansu Fati en Pedri. Deze overwinning geeft het team vertrouwen voor de volgende wedstrijd in de competitie en dat is de kraker tegen Real Madrid.  De coach Ronald Koeman is tevreden over het vertoonde spel wat Barcelona heeft laten zien tegen het Hongaarse Ferencvaros.

“We hebben met een man minder gespeeld en hebben het heel goed gedaan. We hebben het goed vol gehouden tot het eind en er zijn doelpunten gemaakt. Als wij het spel bepalen zijn we heel goed, als we in een lager tempo spelen dan hebben we moeite en komen we inde problemen. Het is daarom belangrijk dat wij continu het spel moeten bepalen.”, aldus Koeman

Koeman zal zijn manschappen nu ready maken voor el Clásico Real Madrid. Hij zegt er geen zorgen over te maken. “Ik maak mij geen zorgen over de wedstrijd. We hebben nu een goede wedstrijd gespeeld, ik heb mijn spelers ook gezegd, we leven van wedstrijd tot wedstrijd. Zondag is weer een andere wedstrijd , daar gaan we ons nu op voorbereiden.

De opstelling voor aanstaande zondag wil de Koeman nog niet prijs geven. Hij geeft aan meer keus te hebben aan spelers. Pjanic, Pedri en Ousmane Dembélé zijn nu ingevallen, de laatste genoemden hebben zelfs gescoord en zo hun bijdrage geleverd aan de overwinning.  “We hebben spelers die zich momenteel goed ontwikkelen, zoals Ansu Fati en Pedri. Vandaag heb ik gekozen voor Trincao in de plaats van Griezmann. Dat wil niet zeggen dat Griezmann komende weekend niet speelt. We zullen het zien, ik moet de beste spelers opstellers en dit zal afhankelijk zijn van het systeem dat wij zullen gaan spelen”, aldus Koeman. – culturu.com

 

 

Lees verder

Meest gelezen