donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
4
(1)

Coco Gauff wint haar eerste WTA Masters 1000-toernooi

lees ook ...

Bertrand Traore terug bij Ajax

Ajax heeft de eerste verstrking voor het nieuw seizoen in de Ere-divisie binnen en dat is Betrand Traore die transfervrij terugkeert bij de Amsterdamse club. Bertrand Traore tekent een contract...

De 19- jarige  Coco Gauff heeft zondag haar eerste WTA Masters 1000-toernooi gewonnen door in de finale van het Cincinnatie Open Tennis met 6-3 6-4  Karolina Muchova te verslaan.

Het is de 1ste keer dat Gauff een WTA Masters wint. Het enige wat nu nog ontbreekt op haar erelijstis een Gram Slam, maar daar kan ze in New York een gooi naar doen.Gauff kende een wat teleurstellende eerste helft van 2023. Na haar finale plek op Roland Garros slaagde ze er niet direct in m serieus door te pakken. Ze won onderweg naar de  toernooizege in Cincinnatie voor het eerst van de nummer een op de wereldranglijst bij de vrouwen Iga Swiatek. De finale van Cincinnatie werd een makkie voor Gauff,  ze won daarom okk vrij makkelijk van haar tegenstander met 6-3 6-4. In New York , waar de US Open op het punt van beginnen staat kan Gauff haar 1ste Grand Slam misschien pakken. Ze begint als nummer 6 van de wereld aan de laatste Grand Slam van 2023. Vorig jaar bereikte ze de kwartfinale.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCoco Gauff wint haar eerste WTA Masters 1000-toernooi