woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Coach Sarina Wiegman van Engeland schrijft geschiedenis

lees ook ...

Jayen Gerold tekent zijn eerste profcontract bij AZ Alkmaar

De 19- jarige Jayen Gerold geboren uit Surinaamse ouders heeft dinsdag zijn profcontract getekend bij Jong AZ in het AFAS Stadion en blijft tot medio 2025 bij AZ. Jayen Gerold, vleugelaanvaller...

Engeland staat in de finale van het WK voetbal voor vrouwen dankzij de 3-1 overwinning op Australie in de halve finale.

Engeland speelt zondag de finale tegen Spanje terwijl Australie en Zweden spelen om de 3de plek. Het behalen van de finale is voor Sarina Wiegman een record. Ze is de 1ste trainer die met twee verschillende landen een WK-finale haalt, in het mannen en vrouwenvoetbal. Engeland plaatst zich voor het eerst voor een WK vrouwen. Engeland was in de 1ste helft sterker dan Australie. Ella Toone nam de openingstreffer voor haar rekening, een treffer die geheel binnen het spelbeeld paste. De Engelse speelsters hadden aanvankelijk niet veel te duchten van hun opponent, maar niets bleek even later minder waar.

In de 2de helft sloeg het spelbeeld volledig om. Australie begon het duel te domineren en zocht naartig naar de gelijkmaker die er ook kwam. In de 63ste schiet aanvaller Sam Kerr van een afstand zeer fraai de 1-1 tegen de touwen.Engeland was na dit doelpunt van Australie even van slag maar gelukkig dat niet lang. In de 71ste minuut was het Lauren Hemp op een 2-1 voorsprong bracht. Juist toen van Australie verwacht werd dat ze op zoek zouden gaan naar de gelijkmaker zakte het spel even weg bij Australie en toen werd het  via Alessi Russo na ook 3-1 en daarmee vloog de finale plek voor Australie weg.Engeland wnt verdient dan met 3-1 en zal zondag in de finale uitkomen tegen Spanje.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCoach Sarina Wiegman van Engeland schrijft geschiedenis