zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Clubs in Brazilië riskeren puntenaftrek bij racistische taferelen

lees ook ...

UFC 305 Jairzinho ” Bigi Boi” Rozenstruik op 17 ...

Na een mooie overwinning in maart van dit jaar tegen Shamil Gaziev weet Jairzinho " Bigi Boi"  Rozenstruik inmiddels waar zijn volgende uitdaging gaat plaatsvinden. De Surinaamse held zal op 17...

De Braziliaanse voetbalbond (CBF) heeft gemeend racisme in de verschillende competities in Brazilië met puntenaftrek af te straffen. De CBF heeft dat de tijd van het opleggen van boete bij racisme voorbij is, besloten is reeds de komende week deze regel te bekrachtigen en wel beginnende bij de bekercompetitie en vervolgens in de Serie A en de andere lokale competities.

Met deze regel is Brazilië het eerste land dat keihard gaat of zal optreden tegen racisme, die vooral de laatste tijden bijkans overal weer de kop opsteekt. Bij het overtreden van de racismeregels kunnen zowel spelers als fans worden bestraft, ook strafrechtelijke vervolging hangt boven het hoofd, aangezien de zaak wordt voorgeleid bij de politie en het openbaar ministerie.

In het verleden werd racisme bestraft met alleen een geldboete of het spelen zonder publiek. Gezien de ernst van de zaak heeft de CBF alle 20 clubs op het hoogste niveau in de Braziliaanse competitie zover kunnen krijgen dat zij akkoord zijn gegaan met de nieuwe maatregelen tegen racisme.

De eerste zwarte president van de CBF, Ednaldo Rodriques, zegt dat er teveel gesproken is over het treffen van maatregelen tegen racisme, maar nu is het de tijd om tot actie over te gaan. Verschillende Braziliaanse topspelers hebben veel last hiervan ondervonden. In de vriendschappelijke wedstrijd tussen Brazilië en Tunesië vorig jaar september werd er een banaan gegooid naar de speler Richarilson. In de Spaanse competitie heeft vooral Vini Jr van Real Madrid het flink te verduren over racistische geluiden en opmerkingen.

De Spaanse voetbalbond heeft maatregelen in het vooruit beloofd. Hopelijk boekt de CBF succes met deze nieuwe maatregel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportClubs in Brazilië riskeren puntenaftrek bij racistische taferelen