maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(3)

Clarence Seedorf: “Donkere trainers krijgen geen kans”

lees ook ...

Erling Haaland ” The Killer” met vijfdoelpunten ...

De Noorse international en speler van de Engelse Club Manchester City scoorde niet alleen hattrick maar ook vijf doelpunten in de -0 overwinning van City op RB Leipzig Drie weken geleden had Manhes...

Clarence Seedorf heeft in een interview met een Italiaans medium een duidelijke statement gemaakt, te weten; “Donkere trainers krijgen geen kans”.  Seedorf heeft in het gesprek aangegeven geen verwachtingen te hebben dat hij  gebeld zal worden voor de functie van trainer bij een betaalde voetbalclub. Trainers met een getinte huidskleur worden nauwelijks functies aangeboden van trainer of coach.

De ex-top voetballer is een duidelijke mening toegedaan, dat het uitblijven van telefoontjes voor de functie van trainer, te maken heeft met zijn huidskleur. De cijfers cq feiten spreken voor zich. Gelijke kansen voor coaches/trainers zijn er niet. Er zijn geen donkere mensen die in de hoogste posities van het voetbal functies bekleden.

De 44 jarige Surinamer benoemt ook ex-top voetballers Thierry Henry en Patrick Viera als voorbeelden van trainers die niet aan de bak komen bij Europese topclubs. Deze ex-top voetballers hebben daarom besloten hun trainers carrière buiten Europa voort te zetten.

Seedorf geeft aan dat hij ook op telefoontjes heeft gewacht van Italiaanse en Nederlandse clubs waarmee hij successen heeft behaald als voetballer. Heel even mocht hij aan t roer staan (vijf maanden) in 2014 van de voetbal club AC Milan.

Clarence Seedorf was ook coach van de voetbalclubs Shenzhen Xiangxue en het Spaanse Deportivo La Coruna. In 2018 en 2019 was hij bondscoach van Kameroen. Bij al deze clubs heeft hij zijn werkzaamheden als trainer niet kunnen voortzetten, contracten werden eerder beëindigd of niet verlengd. “Ik accepteerde die aanbiedingen om zo mijn waarde te kunnen bewijzen. Ik moest wel risico’s nemen, omdat er niet veel kansen waren. We weten nu ook waarom.”

“Iedereen, vooral degenen die dingen kunnen veranderen, moet de verantwoordelijkheid nemen alle mogelijkheden open te houden als er naar topprestaties wordt gestreefd. De beste resultaten komen voort uit diversiteit,” aldus Seedorf.

Clarence Seedorf heeft een gerenommeerde staat van dienst als voetballer, in zijn voetbal carrière kwam hij uit voor Ajax, Real Madrid, Internazionale en AC Milan en heeft tijdens zijn voetbal carrière tal van prijzen weten binnen te slepen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportClarence Seedorf: "Donkere trainers krijgen geen kans"