woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Chelsea zorgt voor einde Europees avontuur Ajax vrouwen

lees ook ...

Suriname wint laatste groepswedstrijd in Nicaraqua

De Nationale zaalvoetbalselectie van Suriname die meedoet aan de Concacaf Futsal Championship  die in Nicaraqua gehouden heeft de laatste groepswedstrijd met 4-0 van Haiti gewonnen. De zaalvoet...

Ajax vrouwen komen forse nederlaag tegen Chelsea niet te boven en is daardoor  uitgeschakeld voor verdere deelname aan de Championsleague.

Het is de Ajax vrouwen woensdag niet gelukt om de halve finales van de Championsleague te bereiken. Na de verloren wedstrijd in Amsterdam (0-3) kwamen ze in de return ontmoeting niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Na de nederlaag een week geleden  in de Johan Cruijff Arena leek het al een verloren zaak voor de Ajax vrouwen.

In 1ste instantie leek de ploeg van coach Suzanne Bakker goed stand te kunnen houden tegen Chelsea in Engeland. In de 33ste minuut van de 1ste helft was het Mayra Ramirez die de score opende voor Chelsea in Stamford Bridge. In de 2de helft probeerde Ajax het opnieuw om tot scoren te komen maar moest tot de 65ste minuut wachten op de gelijkmaker. Chasity Grant zette Ajax op gelijke hoogte met Chelsea na een steekpass van Tiny Hoekstra en schoot op  rand van het strafschopgebied de gelijkmaker binnen. Helaas niet voldoende om zich te plaatsten voor de halve finale.

Chelsea plaatst zich voor de 5de keer voor de laatste 4 van de Championsleague en wacht nu op de winnaar van de ontmoeting tussen Barcelona en SK Brann. Barcelona won de 1ste wedstrijd met 2-1 en speelt donderdag in eigen huis de return ontmoeting. In 2021 stond  Chelsea al  in de finale van de Championsleague.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportChelsea zorgt voor einde Europees avontuur Ajax vrouwen