Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Chelsea wint met strafschoppen van Frankfurt en gaat door naar EL-finale

Geplaatst

op

door

De finale van de Europa League op woensdag 29 mei in Bakoe gaat tussen stadgenoten Arsenal en Chelsea. Hiermee is een Engelse finale een feit. Chelsea won na strafschoppen met 4-3 van Eintracht Frankfurt.

Net als de Champions League zal ook de Europa League dit seizoen dus gewonnen worden door een Engelse club. De winnaar van de Europa League plaatst zich bovendien rechtstreeks voor de Champions League van volgend seizoen.

Arsenal versloeg eerder op de avond Valencia in Spanje met 2-4.

Sinds de invoering van de Europa League in 2009 is het de derde keer dat twee ploegen uit hetzelfde land de finale hebben gehaald. Het is tevens de eerste keer in de Europa League dat twee clubs uit dezelfde stad in de finale tegen elkaar uitkomen.

De finale van de Champions League, op 1 juni in Madrid, gaat eveneens tussen twee Engelse ploegen: Liverpool en Tottenham Hotspur.

Ruben Loftus-Cheek speler van Chelsea
Ruben Loftus-Cheek scoort voor Chelsea
Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Kluivert mogelijk naar Barcelona

Geplaatst

op

door

Het ziet er naar uit dat Patrick Kluivert werkzaam zal zijn als Hoofd Jeugdopleiding bij Barcelona. De ex assistent bondscoach van Kameroen die vorige week nog ontslagen werd, wordt als een serieuze kandidaat gezien om de functie van Hoofd Jeugdopleiding bij Barcelona te vervullen.

De doorgaans goed geïnformeerde Catalaanse sportkrant laat weten dat Barcelona momenteel met een reorganisatie bezig is van de jeugdopleiding. Enkele jeugd trainers van Barcelona weten inmiddels dat ze hun trainers carrière elders mogen voort zetten. De trainers komen niet meer in de plannen voor van Barcelona.

De clubleiding van Barcelona is op zoek naar een Hoofd Jeugdopleiding, die bekend is met de club, charismatisch en een bekendheid is. Dit past overigens in het beleid welke Barcelona nu uitvoert. Het heeft bij voorkeur oud spelers die een prominente rol invullen binnen de jeugdopleiding. Victor Valdes is er een voorbeeld van, de oud doelman is recentelijk aangesteld als jeugd trainer bij Barcelona.

Patrick Kluivert is niet de enige kandidaat die aan bovenstaand profiel voldoet, maar hij is zeker een Eye Catcher voor de clubleiding van Barcelona.

Kluivert heeft van 1998 tot en met 2004 een succesvolle periode gekend bij Barcelona waar hij als spits veel goals heeft gemaakt. Het was trainer Louis van Gaal die Kluivert naar Barcelona haalde.

Lees verder

Sport

Ook Sevilla wilt Bergwijn

Geplaatst

op

door

Sevilla heeft een boven gemiddelde interesse in Steven Bergwijn, de club ziet de vleugelaanvaller graag aansluiten bij hun selectie. Een officieel bod is echter nog niet binnen bij PSV.

Het prijskaartje wat er gevraagd wordt door PSV voor de talentvolle aanvaller is niet gering. PSV wil alleen zaken doen als er een bod van ongeveer 40 miljoen euro op tafel ligt. Voor Sevilla zal het dan een clubrecord zijn om het gewenste bedrag voor de talentvolle aanvaller neer te leggen. Recentelijk heeft Sevilla nog een verdediger gekocht, te weten Jules Konde van Girondins de Bordeaux voor 25 miljoen. Het is nu de vraag in hoeverre Sevilla nog in de buidel wilt tasten om Bergwijn in te lijven.

Sevilla is niet de enige club die Bergwijn wilt contracteren, gerenommeerde clubs als Ajax, AS Roma en Bayern München hebben ook hun interesse getoond.

Lees verder

Meest gelezen

X