Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Chelsea aanvaller Abraham racistisch bejegend

Geplaatst

op

door

Afgelopen woensdagavond won Liverpool de UEFA Super Cup van Chelsea. De laatste beslissende penalty werd gemist door Chelsea aanvaller Tammy Abraham. De 21 jarige Engelsman werd racistisch bejegend op social media.

Een woordvoerder van Chelsea laat aan Sky Sports weten dat de club de afstand neemt van de reacties en deze verafschuwt. “We walgen van de verschrikkelijke berichten op social media. Chelsea FC vindt alle vormen van discriminatie onaanvaardbaar, het past niet bij deze club. Wij zoeken uit of er seizoenskaarthouders of leden van Chelsea zijn die zich hebben misdragen. Tegen deze personen zullen we harde acties ondernemen.”

Abraham krijgt op social media onder meer steun van Marcus Rashford (Manchester United) en Jesse Lingard (Manchester United) . Ook voormalig Arsenal-aanvaller Kevin Campbell steunt Abraham.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Sport

Surinaams Sportpaspoort een feit

Geplaatst

op

door

Het heeft even op zich laten wachtten, maar na lang en gedegen onderzoek van deskundigen, heeft Suriname nu de mogelijkheid om voetballers/sporters uit diaspora in te zetten om Suriname te vertegenwoordigen in de internationale/professionele competitie.

Hiermee is een hoogtepunt bereikt in de sportgeschiedenis van Suriname, echter zijn er voorschriften, reglementen en voorwaarden waaraan Suriname dient te voldoen.

Een belangrijke voorwaarde vanuit de FIFA is dat de sporter onbetwistbaar van Surinaamse afkomst moet zijn om in staat gesteld te worden om uit te komen voor het nationaal team. Op basis hiervan is de mogelijkheid gecreëerd om de sporters die, daarvoor in aanmerking komen, een status te geven, dat ze in staat stelt om voor Suriname uit te komen.

Het Sportpaspoort is niet in plaats van, maar mag naast het Nederlandse paspoort gehouden worden.

Nigel Hasselbaink

SVB heeft een start gemaakt met Nigel Hasselbaink, die momenteel nu speelt bij Hapoel Beër Sjeva, club uit Israël. 15 november zal de 28 jarige Hasselbaink zijn debuut maken in het CONCACAF Nations League tegen Dominica.

Hasselbaink zal hiermee de eerste voetballer zijn die de keuze maakt om voor het Nationaal team van Suriname uit te komen. De verwachting is dat meerdere voetballers die niet in beeld zijn bij Oranje de overstap naar Suriname zullen maken.

Lees verder

Nederland

Oranje traint nog zonder Wijnaldum en Depay

Geplaatst

op

door

Georginio Wijnaldum is nog niet aangesloten bij de training van het Nederlands elftal. De middenvelder voelt zich nog steeds grieperig en beperkt zich woensdag tot enkele oefeningen in een gymzaal.

Wijnaldum, die zondag nog wel met Liverpool tegen Manchester City (3-1) speelde, stond dinsdag ook al niet op het trainingsveld in Zeist. Bondscoach Ronald Koeman verwacht dat zijn 61-voudig international op tijd fit is om zaterdag tegen Noord-Ierland in actie te kunnen komen.

Koeman moet nog afwachten of Memphis Depay kan spelen op Windsor Park in Belfast. De aanvaller is nog niet hersteld van een bovenbeenblessure. Depay heeft zelf goede hoop dat hij tegen Noord-Ierland of dinsdag tegen Estland in actie kan komen.

Depay trainde woensdag individueel, naast het veld waar zijn ploeggenoten van Oranje oefenden.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X