zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Carlo Ancelotti is de coach met de meeste Championsleague titels

lees ook ...

DE STER ONGESLAGEN KAMPIOEN IN NICKERIE

De Ster is zondagmiddag ongeslagen kampioen geworden in de 1ste klasse van de competitie in Nickerie door de laatste wedstrijd met 5-0 te winnen van Jai Hanoeman. In een goed bezette Pierkhan stadi...

De Italiaanse coach van Real Madrid Carlo Ancelotti blijkt sinds de nieuwe formatie van de Europese club competitie in 1992 de coach te zijn die de meeste Championsleague titels heeft weten te winnen.

De Europese Club Competitie schijnt sinds haar vernieuwing in 1992 toch wel wat high topics te kennen, de bekende comeback van Liverpool in Istanbul tegen AC Milan, de comeback van Barcelona tegen PSG met de 6-1 overwinning in Camp Nou. Real Madrid heeft de meeste titels gewonnen.Cristiano Ronaldo die nu in Saudi-Arabie voetbalt heeft totnutoe de meeste doelpunten gescoord in de Championsleague en 140, Lionel Messi 129, die nu in MLS competitie speelt.

Als we kijken naar de top 10 lijst van coaches die de meeste titels hebben gewonnen staat de Italiaan Car Ancelottie, de huidige coach van Real Madrid op de 1ste laats met 115  overwinningen en won 4 keer de Championsleague titel. 2 keer met AC Milaan in 2000. De 64-jarige Ancelottie is coach geweest van 8 verschillende clubs in de Championsleague en plaatste zich woensdag voor de kwartfinale met Real Madrid.

Op de 2de plaats komen we tegen Pep Guardiola met 109 Campionsleague overwinningen. De Spanjaard werd 2 keer kampioen met Barcelona n 2009 en 2011 en het afgelopen seizoen met Manchester City, de 1ste Championsleague titel van de club. Pep Guardiola is coach geweest van Barcelona, Bayern Munchen in de Championsleague en nu Manchester City. Op de 3de plaats is Sir Alex Ferguson met 105 Championsleague overwinningen en won de titel met Manchester United in 1999 en 2008.

Cristiano Ronaldo is de enige speler met de meest gespeelde wedstrijden in de Championsleague 183, gevolgd door de oud- doelverdediger van Real Madrid 177 en op de 3de plaats Lionel Messi met 163. Opmerkelijk is dat geen van deze spelers meer actief zijn in de Championsleague.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCarlo Ancelotti is de coach met de meeste Championsleague titels