zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Canadese vrouwenvoetbalselectie vijf maanden voor WK in staking

lees ook ...

”Championsleague is gemaakt voor Real Madrid” sc...

De Spaanse kranten stonden er donderdag vol van over de uitschakeling van Manchester City door de ploeg van Real Madrid in de kwartfinale van de Championsleague. " Real Madrid sterft nooit, Champio...

De Nationale vrouwenvoetbalselectie van Canada heeft vrijdagmiddag besloten in staking te gaan naar aanleiding van een conflict met de nationale voetbalbond. ”Genoeg is genoeg,” dat is de motivatie statement van de nationale vrouwen voetbalselectie van Canada.

Sterspelers Christine Sinclair en Janine Beckie geven in een interview met de Canadese media zelfs aan met het hele elftal in staking te gaan. De staking is een reactie op de grootschalige bezuinigingsplannen van de bond en het feit dat de regerend Olympisch kampioen nog altijd niet gelijk behandeld wordt als het mannenelftal.

”We zijn verontwaardigd en bezorgd met het nieuws dat er flink gesneden zal worden in ons budget voor dit jaar,” staat er te lezen in het statement van de vrouwenvoetbalselectie van Canada. De staking houdt in dat de vrouwen voorlopig niet deelnemen aan activiteiten van de nationale ploeg.

Ons besluit staat vast: “We blijven in staking, totdat er voldaan wordt aan onze eisen.” De staking komt 5 maanden vóór aanvang  van het WK voor vrouwen in Canada.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportCanadese vrouwenvoetbalselectie vijf maanden voor WK in staking