Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Braziliaanse voetballers protesteren met zwarte shirts

Geplaatst

op

Img 30c5718f9e2f 1

De voetbalcompetitie is gestart in Brazilië, veel clubs zijn ontevreden en protesteren omdat ze het onverantwoord vinden om tijdens deze coronapandemie te spelen.

Voetballers hebben het besluit genomen om met zwarte shirts te spelen en gaven dank uit aan de mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Spelers van Fluminense droegen in de wedstrijd tegen Volta Redonda FC zwarte shirts.

In het stadion van Botafogo, hing een spandoek met de tekst ’een goede gewoonte is dat men het leven respecteert’.

Brazilië is een van de landen die het zwaarst getroffen is met het coronavirus. Het aantal besmettingen met het coronavirus staat momenteel in Brazilië op 1.35 miljoen en 57.658 sterfgevallen.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kabouter
maandag 29 juni 2020 11:07

Ik hoop dat Suriname de grens goed dicht weet te houden voor de buurlanden. Suriname is dun bevolkt. we zijn zo weg. dan bestaat suriname niet meer als in Brazilie a; meer dan een miljoen besmettingen zijn.Advertentie

Sport

Ravalcheny van Ommeren tekent contract bij K.A.A Gent

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 07 01 At 22.39.29

De talentvolle voetbalster Ravalcheny van Ommeren heeft een contract weten af te dwingen bij K.A.A Gent, voetbalclub in België. De 17 jarige van Ommeren is afkomstig van ADO Den Haag waar zij drie seizoenen gespeeld heeft. Nu zal de talentvolle voetbalster de overstap maken naar de Belgische voetbal competitie.

Als klein meisje heeft Ravalcheny diverse sporten beoefend, zij heeft tijdens deze periode altijd geroepen dat zij wilde voetballen. Haar vader voetbalde zelf en was van mening dat zijn dochter niet hoefde te voetballen, omdat papa dit deed. Haar moeder was het gevraag zat en besloot de gok te wagen. Ravalcheny begon als 9 jarig meisje het voetbal avontuur bij voetbalclub SVS en maakt nu dus een mooie overstap naar K.A.A. Gent.

In haar nog jonge prille voetbal carrière is er continu sprake geweest van een stijgende lijn. Nu er een contract getekend is bij K.A.A Gent, gaat zij een nieuwe sportieve uitdaging aan. Mede door Winston Babel (Different Sport International), heeft zij het aanbod van K.A.A. Gent weten te verzilveren.

Babel is zeer te spreken over de kwaliteiten van zijn pupil. “Ravalcheny van Ommeren, is een zeer sterke middenveldster, zij heeft power in haar spel en heeft een goede lengte. Zij is tactisch sterk en weet precies wanneer zij de diepte moet ingaan om gevaarlijk voor het doel te komen”.

“We zijn zeer tevreden met deze transfer, en zijn ervan overtuigd dat Ravalcheny hier ook stappen zal maken om een completere voetbalster te worden”. “Je leeft hier als een professionele voetbalster, het is elke dag trainen, elke dag werken aan je voetbal vaardigheden. Het zal van Ommeren alleen maar een betere en sterkere voetbalster maken”, aldus Babel.

Afgelopen week was Ravalcheny van Ommeren nog te bewonderen op de velden van SV Real Sranang, waar zij mee deed in een oefenwedstrijd met de vrouwen van Real Sranang als afsluiting van het voetbalseizoen.

Ravalcheny begon in clubverband te voetballen bij SVS, na 1 seizoen een overstap naar Xerxes. Bij laatst genoemde club heeft zij velen prijzen gewonnen. De ontwikkeling van Ravalcheny werd niet ontgaan, en BVV Barendrecht melde zich voor haar. Opvallend was dat zij als 13 jarige mocht aansluiten bij de meiden van onder 19 van BVV Barendrecht. Hier heeft zij 2 seizoenen gevoetbald om vervolgens weer een overstap te maken naar ADO Den Haag. Nu zal zij haar talenten etaleren bij KAA Gent.

Culturu.com


Lees verder

Sport

Ajax, PSV en FC Twente ontvangen UEFA-licentie

Geplaatst

op

Img 915e45063811 1

Het is voor het eerst dat de licentiecommissie betaald voetbal voor het eerst een UEFA-licentie heeft ontvangen voor drie Nederlandse vrouwenvoetbalclubs. Zowel Ajax Vrouwen, PSV Vrouwen en FC Twente Vrouwen voldoen aan de voorwaarden die nodig zijn om volgend seizoen deel te mogen nemen aan de Women’s Champions League.

“Om in aanmerking te komen voor die licentie, dienen clubs te voldoen aan de UEFA-licentie-eisen, het financial fairplay-reglement en overige reglementen die van toepassing zijn op de Women’s Champions League” zo schrijft de KNVB op haar website.

PSV Vrouwen heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de Champions League, Ajax Vrouwen moet zich via de play-offs zien te plaatsen. FC Twente Vrouwen nam vorig seizoen deel aan de Champions League, en strandde daarin in de achtste finale.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen