woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Braziliaans voetballegende Pele verliest strijd tegen kanker

lees ook ...

Unai Emery verlengd contract tot 2027

Coach  Unai Emery blijft trouw aan de Engelse club Aston Villa en verlengd zijn contract tot 2027 zo meldt de club dinsdagochtend in een korte statement. Emery zou vanwege de goede resultaten v...

De 82-jarige voetballegende Pele heeft donderdagmiddag de strijd tegen kanker verloren en blies in bijzijn van zijn kinderen de laatste adem op deze aarde.

Edson Arantes do Nacimento, wereldwijd bekend als Pele werd vorig jaar geopereerd omdat vanwege een kankertumor. de operatie verliep toen succesvol totdat hij op 29 november voor controle naar het ziekenhuis ging en toen ontdekt werd dat het lichaam niet meer reageerde op de kuur en vanaf toen voor strenge behandeling in het ziekenhuis in Sao Paolo verbleef, helaas ging het steeds slechter met hem. Zijn kinderen en kleinkinderen mochten de kerstdagen met hem in het ziekhuis doorbengen omdat zijn hart en nieren flink waren aangetast door de kanker,Hij keek nog samen met zijn dochters naar de finale van WK2022.De afgelopen dagen nam hij afscheid van zijn kinderen, kleinkinderen, de vrouwen met wie hij de afgelopen jaren getrouwd was geweest.

Op sport gebied was hij wereldbekend als de beste voetballer allertijden . In 1958 werd hij op 17 jarige leeftid wereldkampioen met Brazilie.Hij werd daarna nog 2 keer Wereldkampioen met Brazilie. In zijn jonge jaren speelde hij voor Santos en bracht in 1974 een bezoek aan Suriname met zijn club Santos en scoorde een van de vierdoelpunten in de 4-1 overwinning op Transvaal in het toen nog Suriname Stadion, die na jaren later werd omgedoopt in het Andre Kamperveen stadion. Pele speelde zijn 1000ste wedstrijd in Suriname.In de USA speelde hij voor de ploeg van Cosmos en had een grote invloed op de ontwikkeling van de voetbalsport in de USA met als bekroning dat de USA het Wereldkampioenschap voetbal in 1994 mocht organiseren.Een groot voetballer, een bewogen en eenvoudig mens is heengegaan.De wereld verliest in Pele een grote voetballer en Sportmens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportBraziliaans voetballegende Pele verliest strijd tegen kanker