vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Bondscoach Tsjechie stapt op ondanks plaatsing voor EK2024

lees ook ...

NBA Achtste overwinning op rij voor Orlando Magic

Orlando Magic heeft woensdagavond de achtste overwinning op rij geboekt in de NBA competitie na de 139-120 overwinning op de Washington Wizards. De Duitser Franz Wagner scoorde de meeste punten bij...

De 62- jarige Bondscoach van  Tsjechie Jaroslav Silhavy ondanks de overwinning en plaatsing voor EK2024  van Tsjechie besloten te bedanken als coach meld de Tsjechische voetbalbond op hun site.

” Het is voor ons een complete verrassing, maar we moeten het accepteren” zo reageert de Tsjechische voetbalbond nadat bondscoach Silhavy zijn ontslag indient na de gewonnen EK 2024 kwalificatiewedstrijd maandagavond.Tsjechie won maandagmiddag met 3-0 van Moldavie.Dankzij de overwinning komt Tsjechie op 15 punten in de kwalificatie groep E.Albanie heeft ook 15 punten, maar heeft een beter doelsaldo. Het feit dat Tsjechie op de 2de plaats eindige in de groep is hem niet in dank genomen, er is behoorlijk kritiek geweest op zijn functioneren als coach.” Ik moest het besluit nemen om op te stappen, de druk was voor mij te groot” en voor de wedstrijd tegen Moldavie had ik het besluit genomen ongeacht de uitslag van de wedstrijd, ik zou bedanken als bondscoach ” zei Silhavy na de wedstrijd.

Silhavy was al 5 jaar bondscoach van Tsjechie. Tijdens het EK van 2021 bereikte hij de kwartfinale door in de 8ste finale Nederland te verslaan. 7 maanden voor de start van EK2024 in Duitsland moet de voetbalbond in Tsjechie opzoek gaan naar een nieuwe bondscoach.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportBondscoach Tsjechie stapt op ondanks plaatsing voor EK2024