woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Boksen Tyson Fury wint gevecht met vele vraagtekens

lees ook ...

NATIO vrouwen hebben geen kind aan Dominica

De Nationale vrouwenselectie van Suriname heeft de laatste wedstrijd in Groep A zondagavond in het Dr. Ir. Franklin Essed stadion overtuigend gewonnen van Dominica. De NATIO vrouwen hadden geen kin...

In Saoedi – Arabie werd zaterdagavond de ‘Battle of  the Baddest’ gevochten tussen de ongeslagen WBC kampioen Tyson Fury en de voormalig UFC zwaargewicht kampioen Francis Ngannou in Riyad voor de WBC Commemorative Riyadh titel die door Tyson Fury op split decision werd gewonnen.

Het was een build-up van jewelste. Francis Ngannou gaf tijdens zijn tijd als UFC Kampioen al aan graag richting het boksen te willen.De UFC heeft echter in hun contract staan dat vechters geen toestemming krijgen om te boksen of kickboksen voor andere organisaties. Van de PFL kreeg Ngannou wel de mogelijkheid om te  boksen.

Het moment van het gevecht vond plaats in de 3de ronde toen het Ngannou lukte om Fury naar het canvas te slaan en op weg was naa de overwinning. Fury herstelde zich zoals vaker en vocht verder. Het was echter duidelijk te merken en te zien dat Fury hiermee geen rekening had gehouden.Zowel Ngannaou en Fury maakten er een boeiend gevecht van die over 10 ronden ging. Over de uitslag van het gevecht zal nog lang worden nagepraat. De drie juyleden waren verdeeld over de uitslag, twee juryleden gaven de overwinning aan Tyson Fury, waardoor hij ongeslagen blijft. Gezien het beeld van de partij een controversieel besluit/ uitslag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportBoksen Tyson Fury wint gevecht met vele vraagtekens