donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

BOG-arts vindt vertrek volleybalselectie onverantwoord

lees ook ...

Warm omhaal bodybuilder Soepe Koese

De Surinaamse prof bodybuilder Soepe  Koese die de Arnold  Classic 2022  begin deze maand wist te winnen werd vrijdagmiddag warm omhaald op zanderij Soepe werd flink in de bloemetjes gezegd door d...

Het besluit van de u-23 nationale volleybalselectie om tegen het advies van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) naar het buitenland af te reizen, wordt als onverantwoord getypeerd. Het is nu alleen hopen dat het niet erger uitpakt, zegt dokter Vern Nanhoe van de afdeling Epidemiologie van BOG, die tevens belast is met contact tracing en de coördinatie van het BOG swab station.

Als een van de deskundigen ook belast met het quarantaine beleid is hij deskundig om te bepalen wie in quarantaine moet. Toch heeft hij op 9 juli een mail ontvangen, waaruit blijkt dat de u-23 volleybalselectie het advies van het BOG naast zich neerlegt.

Het BOG heeft geadviseerd, nadat op 8 juli gebleken is dat een van de spelers positief is getest op het Covid-19-virus, dat de selectie nu niet uit Suriname vertrekt. Dit, omdat nadat BOG overleg heeft gepleegd met de hoofdtrainer, het voren is gekomen dat er sprake is van een hoog risico van besmetting voor de overige ploeggenoten.

Dokter Nanhoe zegt dat er hier sprake is van een hoog risico, omdat het team in een bubble was geplaatst, waarbij spelers vier dagen lang in nauw contact waren. Er zijn ook meerdere spelers geweest die zich samen met de besmette speler hebben begeven in zijn slaapruimte. Ook zijn er momenten geweest, waarbij de ploeg bezig was met trainingsactiviteiten.

Het team is op 9 juli in de vroege ochtend via Guyana vertrokken naar Santo Domingo voor deelname aan het kwalificatietoernooi van de Pan-Amerikaanse Spelen. Alleen de besmette speler en zijn kamergenoot zijn in Suriname achtergebleven. Dit, terwijl er een reële kans van besmetting bestaat voor alle ploeggenoten, want de positief geteste speler voelde zich van 3 juli onwel, bleek na overleg met de hoofdtrainer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportBOG-arts vindt vertrek volleybalselectie onverantwoord