zondag 14 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
30.9 C
Amsterdam
0
(0)

Blatter en Platini corruptie vrij verklaard

lees ook ...

Carlo Ancelotti de coach met de meeste UEFA Supercup titles...

De coach van Real Madrid  Carlo Ancelotti  is de eerste coach die in alle UEFA competities een beker wist te winnen en 4 keer de UEFA Supercup Ancelotti won 2x met ACMilan en 2X met Real Madrid  de...

Sepp Blatter en Michel Platini zijn vrijdagochtend  in Zwitserland vrij gesproken van corruptie

Sepp Blatter voormalig FIFA president en Michel Platini voormalig UEFA headman zouden in 2011criminele handelingen hebben gepleegd betreffende een overmaking van 1,7 miljoen euro.Het geld zou overgemaakt zijn op de rekening van Platini maar zou niet gedekt zijn.

Blatter 86 jr,was toen de Head of FIFA op het moment dat de overmaking van het geld plaatsvond en Platini Head of UEFA.De betaling of overmaking vond plaats in 2011,maar in 2015 kwam de zaak pas aan het licht toen vanuit de USA het onderzoekt werd gestart naar mogelijke corruptie handelingen van Blatter en Platini.

Blatter heeft later aangegeven dat het een personal agreement was tussen hem en Platini en dat het meer was als een ondersteuning van Platini zijn campagne voor de race om het Presidentschap van de FIFA.In 2015 werden beide heren   voor 8 jaar verbannen van alle voetbal handelingen en activiteiten.

Een maand geleden verklaarde Platini dat het geld bedoeld was om zich terug te trekken als tegen kandidaat van Sepp Blatter in de strijd om het FIFA presidentschap en dat er  verder  meegewerkt is dat Brazilie in 1998 geen wereldkampioen.Frankrijk werd toen Wereldkampioen in eigen land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportBlatter en Platini corruptie vrij verklaard